13.06.2022

Remzi ERTAŞ- İlçe Müftüsü

Remzi Ertaş
1994 yılında Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde doğdu. İlkokul ve ortaokulu Diyarbakır'da okudu.
2012 yılında Gaziantep  Ömer Özmimar Anadolu İmam Hatip lisesinden mezun oldu. Bu süre zarfında çeşitli hocalardan klasik usulle Arapça dersler aldı.
2013 yılında Şanlıurfa ili  Viranşehir ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başlayarak Din Hizmetleri sınıfına intisap etti. Aynı yıl içerisinde Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi' ndeki eğitimine devam ederek 2017 yılında mezun oldu.
2017 yılında kazandığı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nden 2020 yılında mezun oldu.
2020 yılında Hakkâri İl Müftülüğü'ne vaiz olarak atandı.
2022 yılında Antalya İbradı ilçesine müftü olarak atandı.
Ayrıca Hakkâri Üniversitesi Sosyal Bilimler Ennstitüsü İlahiyat Bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.
Ana dili Zazaca olan hocamız Türkçe, Kürtçe ve Arapça bilmektedir. Hafızlığını da kendi imkanlarıyla ihtisas okuduğu dönem içerisinde yapmıştır.
Evli ve bir çocuk babasıdır.