02.06.2022

İlçe Müftümüz Yakup ŞİMŞEK

1986 yılında Çorum’da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra Alaca ilçesi Özhan Kur’an Kursunda hafızlığını bitirdi. Hafızlığını Kur’an kursu hocası olan babasında ikmal etti. Ortaokulu ailesinin görevi gereği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde okudu. 2005 yılında İstanbul Kadıköy İmam Hatip Lisesinden okul birinciliği derecesiyle mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanarak 2009 yılında buradan mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde “Din Eğitimi” alanında “Din Eğitimi Bağlamında Kur’an-ı Kerim’de İç Disiplin” adlı teziyle tamamladı.

2007 yılında Kocaeli Derince ilçesi Sucalar-Alacalar köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2009’da Kocaeli Kartepe ilçesi Sarımeşe Merkez Camii’ne atandı. İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezinde “Tashih-i Huruf” eğitimini 2011 yılında tamamladı. İzmit Merkez Fevziye Camii’ne 2013’te atandı. Fevziye Camii’nde görev yapmakta iken vaizlik sınavı sonucunda 2014 yılında Ankara Kalecik ilçesine vaiz olarak atandı.

2016-2018 yılları arasında Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Dini Rehberlik Dairesinde görevlendirildi. Bu süreçte Aile ve Dini Rehberlik büroları İç Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevini yürüttü. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hutbe, irşad, temalı programlar içerik çalışması vb. komisyonlarda görevlendirildi. Bolu ve Şırnak illerinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ramazan irşad görevlisi olarak vazife yaptı. Kırıkkale, Gümüşhane ve Bayburt illerinde “Aile Okulu” programları kapsamında seminer vermek üzere görevlendirildi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü organizesinde farklı yıllarda umre ve hac döneminde grup ve kafile başkanlığı görevlerinde bulundu. Şehit ve gazi yakınları için düzenlenen özel umre programlarında vazifelendirildi.

Ankara Pursaklar ilçesinde vaiz olarak görev yapmakta iken 2018 yılında Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezini kazandı. İhtisas eğitimini 2021 yılında ilk dönem kursiyeri olarak dönem birinciliğiyle tamamladı. Eğitim sonrası Ankara Pursaklar ilçesine vaiz olarak atandı.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Etkili Din Görevlisi, Etkin Din Hizmeti” seminerlerinde moderatör olarak görevlendirildi. Ankara’da görev yaptığı süre zarfında Hacı Bayram-ı Veli, Melike Hatun, Maltepe vb. Camilerde vaaz ve irşad görevlendirmelerinde yer aldı.

Ankara Kalecik ve Pursaklar ilçelerinde çeşitli dönemlerde müftülük vekaletini yürüttü.

27.05.2022 tarihinde ilçemize müftü olarak atanan Yakup ŞİMŞEK Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi alanında doktora çalışmasına devam etmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.