09.07.2022

Kurban Bayramı Antalya'da coşkuyla idrak ediliyor.

Kurban Bayramı'nın ilk günü bayram namazında camilere akın eden vatandaşlar, birbirleriyle bayramlaştı.
Antalya protokolü bayram namazı için Akdeniz Üniversitesi Cami'nde buluştu.
Namaz öncesinde vatandaşlara vaaz eden İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, kurban kesmenin sadece kan akıtmak olmadığı, takvaya ulaşma, Allah'a yakın olma arayışı ile ihlas ve samimiyetle Rahman'a yönelişin sembolü olduğu vurgulandı.
Müftü Yalçınkaya, vaaznın devamında, vatandaşlardan trafikte anlayışlı ve sabırlı olmalarını kurbanlık hayvanlara eziyet edilmemesi, resmi kurumlarca belirlenen yerlerde kesilmesi, çevre temizliğine daha çok önem verilmesi noktasında önemli uyarılarda bulundu.
Antalya Valimiz Sn. Ersin Yazıcı İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya ve protokol üyeleri Akdeniz Üniversitesi Cami'nde kılınan bayram namazının ardından Antalyalılarla bayramlaştı.