02.08.2024

Vekil İmam Hatip/Müezzin Kayyım Sınavı İlanıı

İlimiz  genelinde  görev  yapmakta  iken  askerlik,  aylıksız  izin,  hastalık,  yurtdışı görevlendirme,  geçici  görevlendirme,  görevden  uzaklaştırma  vb.  sebeplerle  görevlisi bulunmayan Ek-1 listede yazılı ve daha sonra ihtiyaç olacak diğer camilere, 657 sayılı Devlet Memurları  Kanunu'nun  86.  maddesi  ve  Diyanet  İşleri  Başkanlığı  Atama  ve  Yer  Değiştirme Yönetmeliğinin 11. maddesine istinaden İlimiz Müftülüğünce yapılacak mülakat sınavı sonucu vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım ataması yapılacaktır.

A-BAŞVURU ŞARTLARI :

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak,

2-Diyanet  İşleri  Başkanlığı  Atama  ve  Yer  Değiştirme  Yönetmeliğinin  5.  maddesinin  (b) bendindeki "Ortak Nitelik" şartını taşımak,

3-En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak  (Diğer lise mezunu olup hafızlık belgesine sahip olanlar vekil müezzin-kayyımlığa müracaat edebilirler).

4-2022 KPSS (DHBT) sınavından en az 50 puan almış olmak, 5-Vekil imam-hatiplik veya vekil müezzin-kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

B-BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:

1-Sınav müracaat formu,

2-Nüfus cüzdanı fotokopisi,

3-Diploma aslı veya tasdikli sureti, (Lise, önlisans, üniversite)

4-Hafızlık belgesi, (var ise)

5-Askerlik durum belgesi, (terhis, tecil belgesi)

6-Sabıka kaydı, (Resmi Kurum İçin)

7-2022 KPSS (DHBT) Sonuç Belgesi,

C- BAŞVURU ve SINAV İŞLEMLERİ:

1-Başvuruda  bulunacak  adayların  02-16  Ağustos  2024  tarihleri  arasında  ve  mesai  saatleri içerisinde, başvuru için gerekli evraklar ile birlikte Antalya İl Müftülüğüne şahsen veya ikinci şahıslar aracılığıyla müracaat etmeleri gerekmektedir.

2-Sınav 20.08.2024 Salı günü saat 08:30'da Antalya İl Müftülüğünde yapılacaktır.

3-Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

4-Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu  tespit  edilenlerin  başvurusu  ve  sınavı  geçersiz  sayılacağı  gibi  atama  yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

5-Sınava  gelirken  kimlik  belgelerini  yanında  getirmeyen  adaylar  kesinlikle  sınava alınmayacaktır.

6-Sınava  girmeye  hak  kazandığı  halde  ilan  edilen  sınav  tarihlerinde  sınava  katılmayan adaylar  sınav  hakkını  kaybetmiş  sayılacaktır. Bu  durumdaki  adaylara  ikinci  bir  sınav  hakkı verilmeyecektir.
7-Posta, faks ve e-posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Ç-DIGER HUSUSLAR:
1-Sınav  ve  atama  sürecinde  İl  Müftülüğümüzün  internet  sitesinde  yapılan  tüm  duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca bildirim yapılmayacaktır.
2-Sınav  sonuçları  Müftülüğümüzün  internet  sitesinde  (https://antalya.diyanet.gov.tr)  ilan edilecektir.
3-Yapılacak mülakatta 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. 4-Başarı sıralamasında puanların eşit olması halinde sırasıyla, KPSS  (DHBT) puanı yüksek olana, hafız olana, eğitim düzeyi yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.
5-Sınav müracaatı vekaleten atanmak istenilen tek bir cami için yapılacaktır. Aynı cami için müracaat eden adaylardan en yüksek puanı alan adayın vekaleten ataması yapılacak olup, başarılı  olan  diğer  adaylar  yedek  olarak  sıralanacak  ve  İlimiz  Müftülüğünce  yeni  bir  vekil imam-hatip/müezzin-kayyım  sınavı  yapılana  kadar  farklı  camilerde  ihtiyaç  olması  halinde yedek adaylar vekalet görevi için başarı sırası gözetilerek çağrılabilecektir.
6-Sırası  gelen  adaya  telefonla  ulaşılacaktır.  Bu  sebeple  numarasını  değiştiren  adaylar  İlimiz Müftülüğünde  vekil  görevlendirme  işlemlerini  takip  eden  personele  ulaşarak  bilgi  güncellemelerini  yaptırmaları    gerekmektedir.    Aksi    takdirde    kendisine    telefonla  ulaşılmaması  halinde  sırası  geçmiş olacaktır. 7-7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereğince arşiv araştırması sonucuna göre adayların ataması yapılacaktır. (Arşiv araştırması sonunucun olumlu gelmesi halinde ilgililerin atamaları yapılacaktır.)
8-Diyanet  İşleri  Başkanlığınca  vekil  imam-hatip/müezzin-Kayyım  sınavları  ile  ilgili  bu  sınav tarihinden  sonra  yeni  bir  talimat  gelmesi  halinde  İlimiz  Müftülüğünce  yapılan  vekil imam-hatip/müezzin-Kayyım  Sınavı  hükümsüz  kalacak  olup  yeni  talimatlara  göre  işlem yapılacaktır.
9-Sınav Konuları: a.Kur'an-ı Kerim (70 puan), b.Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları) (20 puan), c.Hitabet (10 puan).
10-Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 633 sayılı  Diyanet  İşleri  Başkanlığı  Kuruluş  ve  Görevleri  Hakkında  Kanun,  Diyanet  İşleri Başkanlığı  Atama  ve  Yer  Değiştirme  Yönetmeliği  ile  Diyanet  İşleri  Başkanlığı  Sınav Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.
11-Bu  sınav  ilanı  sonrasındaki tüm  iş  ve  işlemlerde, Başkanlığımız tarafından  sınav  ile  alakalı yeni bir talimat gelmesi durumunda, Başkanlığımızın mevzuatı geçerli olacaktır. İlgililere duyurulur.