19.07.2024

Elmalı, 13 Hafızın icazetine şahitlik etti.

Elmalı İlçe Müftülüğü'ne bağlı Perihan Akkaya Hafızlık Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 13 hafız için icazet merasimi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen icazet programı Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci'nin Kur’an tilaveti ile başladı.

Ardından programın açış konuşmasını İlçe Müftüsü Cafer Daşkın, yaptı.

Ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, “Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi, lütfu, ihsanı, esenliği siz değerli Kur'an sevdalısı kardeşlerimin üzerine olsun. Perihan Akkaya Kur'an Kursundan mezun olan hafızlık diplomalarını alan Hafızlarımızın hafızlık icazet merasimi programına hoş geldiniz. Sefa getirdiniz. Kur'an-ı Kerim insanlığa bir öğüt, kalplerdeki manevi hastalıklara bir şifa, inananlara bir hidayet yol gösterici kılavuz ve bir rahmettir. Biz müminler için bir hayat kitabı olan fıtratımıza uygun bir şekilde yaşamımızı öğreten Kur'an-ı Kerim'i harf-harf, kelime-kelime, ayet-ayet zihinlerine ve gönüllerine ilmek ilmek gergef gibi işleyerek hıfzedip ezberleyen Meryem yüzlü hafızalarımıza yüz bin kere maşallah olsun. Hafızlarımız çok zorlandı. Yazın sıcağında kışın soğuğunda gecenin en koyu karanlığında seher'in aydınlığında oturdukları yerden salına salına çok emek verdiler. Emeklerinin karşılığını gördüler. Bu günkü tabloya imrenenler var.  Rabbim imrenen anne babalarımıza da yavrularının hafızlığı görebilmeyi nasip eylesin inşallah.” İfadelerini kullandı.

Yalçınkaya, konuşmasının devamında “Hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an’dır. Hafız mukaddes vahiy yükünü taşıyandır. Kur’an hafızalı başka gölge bulunmayan günde Allah’ın gölgelendireceği kişilerdir. Rabbimizin kitabına dört elle sarılan, sıcak, soğuk, gece gündüz demeden rahlenin başında sabır ve sebatla ilahi vahyi ezberleyen hafızları kutluyorum. Yüce Kur’an-ı kerimi öğrenmeyi anlamayı ve yaşantımıza uygulamayı inşallah nasip eyler. Bu nedenle bizlerin yegane temeli hafızlarımızın kuranı kerimi en güzel şekilde ezberlemeleri ve bununla birlikte ahlaklı irfanlı vatanı ve milletini seven, gelecekte bu millete hizmet edecek isimleri anılacak güzel hizmetlere imza atacak öğrencileri hafızları yetiştirmektir. Bu hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yavrularımıza eğitim veren hocalarına, Kur’an Kursu’na gönderen babalarına teşekkür ediyorum.” dedi

Yalçınkaya, sözlerini, “Hafızlarımızın bu sevinçli anına şahitlik etmek üzere mevdanı hıncahınç dolduran siz Kur'an sevdalısı hanımefendi ve beyefendi kardeşlerime, bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta İlçe Müftümüz Cafer Daşkın hocamıza, ilçe müftülüğümüzün personeline, Kur’an Kursu hocalarımıza teşekkür ediyorum. Selam ve muhabbetlerimizi sunuyorum Allah'a emanet olun.” diyerek sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Hacı Bayram Veli Camii Baş İmam Hatibi Ahmet Karalı ve  Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci, Kur’an ziyafeti sundu.

Program hafızlara belgelerinin takdim  ve hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Hafızlık İcazet Merasimine, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem,İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Elmalı Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Alpdündar,  İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen, ilçe müftüleri, STK temsilcileri, siyasiler, hafızların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.