17.07.2020

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Müftülüğümüze bağlı Mevlana Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda 17 Temmuz 2020 tarihinde saat 14:00’da  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir program düzenlendi.

Programa Antalya İl Müftü Yardımcısı Melek ALÇIN,  15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde şehit olan Polis Memuru Muhammet Oğuz KILINÇ’ın annesi Meltem KILINÇ ve babası  Zeki KILINÇ katıldı.

Programın başında İstiklal Marşı büyük bir coşkuyla okundu. Hamidiye Camii İmam Hatibi Durmuş Ali ÖZOKUDAN’ın Kur’an tilaveti gönüllere dokundu.

Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği programda şehidimizin anne ve babası öğrencilere hitap etti.

Her Kur’an Kursu Öğrencisi ayağa kalkarak bir 15 Temmuz şehidinin ismini söyleyerek şehitlerimizin hatıralarının yaşadığını ve yaşayacağını gösterdi. En son öğrencinin ayağa kalkarak “ben Muhammet Oğuz KILINÇ” diye haykırmasıyla tüm öğrenciler ayağa kalkarak koro halinde “ben Muhammet Oğuz KILINÇ” diye salonu inletti. Bu durum üzerine Şehit ailesi salonda bulunanlar duygu dolu anlar yaşadılar ve gözyaşlarını tutamadılar.

Program şehit ailesine çiçek takdimi ile sona erdi.