10.05.2024

İlçe Müftümüz ve Din Görevlilerinden TDV'ye Vekâleten Kurban Bağışı;

Türkiye Diyanet Vakfının "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temalı Vekaleten kurban bağışı organizasyonuna Konyaaltı İlçe Müftüsü Orhan İMAMOĞLU ve din görevlileri kurban bağışında bulunarak destek verdi.

TDV’nin emanet bilinci ile vekaleten kurban organizasyonunu yürüttüğünü ifade eden İlçe Müftümüz Orhan İmamoğlu; ''Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurban, birçok güzelliği ve manayı içerisinde barındırması bakımından da önemlidir. Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir.

Vekâletini aldığımız Vacip, Adak, Akika, Şükür ve Nafile kurbanlarınızı, yurt içi ve yurt dışında İslami usullere göre “Türkiye Diyanet Vakfı Güvencesiyle” kesiyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz kurbanlarınızı dünyanın farklı coğrafyalarında, yardımlarınızı bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Dolaysıyla gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım, diyen İmamoğlu; Öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığı mensubu olarak bizler de taşın altına elimizi koymalıyız. Maddi durumu müsait olan bütün din görevlilerini ve vatandaşlarımızı vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonuna davet ediyorum. Bu vesile ile Kurbanını TDV’ye bağışlayan Din Görevlilerimize ve Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.