20.05.2019

MÜFTÜ İLHAN AZAKOĞLU KUR’AN KURSUNDA DÜZENLEN İFTAR PROGRAMINA KATILDI

Bereketin, bolluğun, paylaşmanın ve huzurun ayı olan Ramazan ayında ilçemizde iftar programları düzenlenmeye devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak Müftülüğümüze bağlı Oba İzzet Azakoğlu Kız Kur’an Kursu tarafından iftar programı düzenlendi.

Programa İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen iftar programında akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı, iftar yemekleri yendi ve İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN’ın yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.

Programda ayrıca İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN, kısa bir konuşma yaptı. İlçe Müftümüz Dr. İhsan İLHAN konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
RAMAZAN AYI İNFAK ETMEYİ İFADE EDİYOR
Değerli kardeşlerim! Ramazan ayı Müslümanlara paylaşmayı, infak etmeyi, aynı sofrada buluşmayı ve kardeşlik duygularını pekiştirmeyi en güzel şekilde ifade etmektedir. Bizler bu güzel ay vesilesiyle kardeşliğimizi, maneviyatımızı, muhabbetimizi aynı sofrada paylaşıyoruz.

İFTAR SOFRALARI İSLAM MEDENİYETİNİN EN GÜZEL GÖSTERGESİDİR
Değerli kardeşlerim! Değerli Kardeşlerim! Kurulan bu iftar sofralarımız İslam Medeniyetinin en güzel göstergesidir. Dünyanın herhangi bir yerinde yere düşmüş olsanız; açlıktan, susuzluktan ölseniz, elinizden paranızı almadan bir yudum su bile vermezler. Ama biz kazandıklarımızdan Müslümanlara harcamayı ibadet bilen bir medeniyetin fertleriyiz. Onun için Ramazan ayını bir ibadet mevsimi olarak düşündüğümüz gibi bir tefekkür, bir muhasebe ayı olarak da düşünerek geleceğimizi yeniden imar etmeye çalışalım.

Değerli kardeşlerim! Bizler İslam Medeniyetinin değerlerine sahip oldukça, tarihimizdeki o manevi ruhu yeniden dirilttikçe, inşallah yeryüzünün en güçlü devleti yine biz olacağız. O zaman yeryüzündeki kanayan yarayı, gözyaşlarını yine biz dindireceğiz. Bu sebeple anne-baba olarak evlatlarımızı vatanına, milletine, bayrağına ve dinine sahip bireyler olmaları noktasında en güzel bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor.

İSLAM, HAYATIN HER ANINI KAPSAYAN BİR DİNDİR
Değerli kardeşlerim! Şunu iyi bilmeliyiz ki İslam Dini birkaç ibadetten ibaret değildir. İslam Dini hayatın her anını kapsayan bir dindir. Bu yüzden Ramazan ayının bereketini ve maneviyatını iyi düşünelim. Bu sofralarımızı ‘Ne günlerdi o günler’ dememek için, bu günlere özlem duymamak için, birliğimizi ve beraberliğimizi kuvvetlendirelim. Ülkemiz ve yeryüzündeki Müslümanlar için çokça dua edelim.
Bu iftar programını düzenleyen görevlilerimize, emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Katkı sağlayan hayır sahiplerine, siz kıymetli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Gücümüzü kuvvetimizi daha da arttırsın. Küfre karşı dik durabilenlerden olmayı diliyor, hepinizi Allaha emanet ediyorum.” Dedi.

İftar programı iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.