17.07.2024

“15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi” temalı program düzenlendi

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gençlere milli ve manevi değerleri kazandırmak amacıyla çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Alanya Müftülüğüne bağlı yatılı yaz Kur’an kursunda eğitim gören öğrencilere yönelik “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi’’ temalı program düzenlendi.

İbrahim Başkaptan Kur’an Kursunda düzenlenen programa konuşmacı olarak Antalyalı 15 Temmuz Şehidi Polis Memuru Muhammed Oğuz Kılınç’ın annesi Meltem Kılınç ve babası Zeki Kılınç, Antalyalı 15 Temmuz Şehidi Yasin Naci AĞAROĞLU’nun annesi Zehra Ağaroğlu ve babası Osman Ağaroğlu konuk oldu.

İstiklal Marşımızın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Antalyalı 15 Temmuz şehidi polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç’ın annesi Meltem Kılınç ve babası Zeki Kılınç tarafından Muhammed Oğuz Kılınç’ın şehadet mertebesine erişinceye kadarki hayatı ve sonra yaşadıkları anlatılırken, yine Antalyalı 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu’nun babası Osman Ağaroğlu tarafından ise Yasin Naci Ağaroğlu’nun şehadet mertebesine erişinceye kadarki hayatı, anıları ve duyguları paylaşıldı.

Şehit aileleri tarafından ayrıca öğrencilere milli ve manevi konularda tavsiye ve nasihatlerde bulunularak hayatlarında başarı temennisinde bulunuldu.

15 Temmuz şehidi Muhammet Oğuz Kılınç’ın annesi Meltem Kılınç tarafında 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinin ve şehitlerin unutulmaması için kaleme aldığı “Her Şehit Bir Yıldızdır. Sonsuza Kadar” isimli kitap ve 15 Temmuz şehidi Muhammet Oğuz Kılınç’ın babası tarafından kaleme alınan “Şahitlerin Dilinden Şehitler” adlı kitap İbrahim Başkaptan Kur’an Kursu kitaplığına hediye edildi.

Program şehitlerimiz, birlik ve beraberliğimiz için yapılan dua ve ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.