23.09.2021

"AHİLİK VE HELAL BİLİNCİ" TEMALI YARIŞMA

Müftülüğümüz ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde Ortaokullar arası Resim, Liseler arasında Kısa Film ve Video yarışması düzenlenecektir.

Müftülüğümüz organizesinde gerçekleştirilecek yarışmanın ilk etabı ortaokullar arasında resim, 2. etabı ise liseler arasında kısa film ve video şeklinde yapılacaktır. Yarışmaya katılacak öğrenciler projelerini 4 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar teslim edeceklerdir.

Helal Kazancın önemine vurgu yapan İlçe Müftümüz İbrahim KESER; "Ahiliğin kardeşlik esasına dayalı bir sistem olduğunu ve kaynağının Kur'an ve sünnete dayandığını belirterek yapılan yarışmalar ile Ahilik bilincinin genç nesillere aktarılması hedeflenmektedir" dedi.

Yarışmada dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerinden; 1'nciye Çeyrek Altın, 2'inciye Kol Saati, 3'üncüye ise sürpriz hediye belirlenmiştir.

Yarışma sonunda başarılı olan öğrencilerin ödül töreni, İlçe protokolü ve öğrenci ailelerinin katılımlarıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferas salonunda gerçekleştirilecektir.