23.11.2020

2021 YILI DİYANET TAKVİMLERİMİZ GELDİ

Takvim yaprakları günlerin, haftaların, ayların birbiri ardına açılan kapıları gibidir. Zamanı gösteren takvimler bugünü ve geleceği planlamamıza, geçmişi hatırlamamıza yardımcı olur.

Müminler için ehemmiyet arz eden namaz saatlerinin, dini gün ve gecelerin aynı zamanda bayramların habercisi şüphesiz ki takvimlerdir. Dini gün ve geceleri, namaz vakitlerini belirlemekle görevli olan Diyanet İşleri Başkanlığımız üzerine aldığı sorumlulukla Diyanet Takvimi’ni siz değerli okurları için hazırladı. Takvimde başta namaz vakitleri olmak üzere dini yönden istifade edilebilecek bir çok bilgi de yer almaktadır.

Diyanet Takvimi’nin ön ve arka yüzünde bulunan ayet ve hadislerin konuları iman, ibadet ve ahlaki hususlarda geniş bir yelpazeden seçilmiş, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren fetvalar ise soru-cevap başlığı altında yer almış, dini ve milli tarihimizden önemli şahsiyetler de Diyanet Takvimi’nin sayfalarındaki yerlerini almışlardır.

2010 yılından itibaren namaz vakitleri hazırlanırken ilçelerin bağlı oldukları illerden ± fark cetveli uygulanması kaldırılmış ve vakitler yerel enlem ve boylamlar esas alınarak hesaplanmaya başlanmıştır.

1972 yılında yayınlanmaya başlayan ve günümüzde yetmişten fazla bölge için hazırlanan Diyanet Takvimi yurt içi ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, soydaş ve dindaşlarımız tarafından da büyük bir beğeniyle takip edilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan 2021 yılı Diyanet Takvimlerimiz Müftülüğümüze gelmiş olup; vatandaşlarımız müftülüğümüzden ve Alanya genelindeki tüm camilerimizden temin edebileceklerdir.

2021 Yılı Diyanet Takvimi’nin fiyatı ise sadece 8.00 TL’dir.

Bu vesileyle titizlikle hazırlanan Diyanet Takvimlerimizden tüm vatandaşlarımızın en güzel bir şekilde istifade etmelerini diliyor, Alanya Müftülüğü olarak Diyanet Takvimi okuyucularımıza Cenab-ı Allah’tan sıhhat, afiyet ve başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.