25.08.2020

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Giresun’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Giresun’da meydana gelen sel felaketinden dolayı bölgeyi gitti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, selin büyük hasar oluşturduğu Dereli ilçe merkezinde esnafı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaretler esnasında gazetecilere bir açıklama yapan Başkan Erbaş, "Allah bir daha böyle bir afet göstermesin. Vefat eden kardeşlerimiz var, onlara rahmet diliyorum, kayıplarımız var bir an önce bulunması için Cenab-ı Hak'tan yardım diliyorum. Devletimiz burada, birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir çalışma ile ilçemizi ve afete uğrayan yerlerimizi, beldelerimizi, şehirlerimizi büyük bir çalışma ile inşallah en kısa zamanda eski haline kavuşturulacaktır" dedi.

Yıkılması gereken binalar olduğunu vurgulayan Başkan Erbaş, "Yenileri yapılacaktır. Bakanlarımız buradalar, ben dua ediyorum ve sabır, tahammül tavsiye ediyorum, çünkü Allah'tan gelene karşı boynumuz kıldan incedir ama tedbirlerimizi almalıyız. Bizim için dört önemli unsur var, ibret almak, tedbir almak, tevekkül etmek ve dua etmek. Bir Müslüman'a gerekli olan, bu afet durumlarında bu davranışlardır. Cenab-ı Hak bir daha göstermesin" diye konuştu.

Başkan Erbaş, bir gazetecinin selde zarar gören cami olup olmadığı sorusuna, "Espiye'de 2, Yağlıdere'de 1 köy camimiz kullanılamaz hale geldi. Dereli'de ise bir camimizin altındaki Kur’an kursumuz kullanılamaz hale geldi" cevabını verdi.

Başkan Erbaş, selde babası kaybolan Dursun Can Akar’ı ziyaret etti

Başkan Erbaş ayrıca bölgede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la beraber Giresun'da selde kaybolan Kemal Akar’ın oğlu Dursun Can Akar’ı Dereli ilçesindeki iş yerinde ziyaret etti.

Burada Dursun Can Akar’la görüşen Başkan Erbaş, Devletin birlik ve beraberlik içerisinde Kemal Akar'ın en kısa zamanda bulunması için çalıştığını aktararak, şunları söyledi:

"Ümidimiz sağ salim bulunsun. Her halükarda ya sağ yada vefat etmiş olarak devletimiz bulmaya çalışıyor. Biz dua, sabır, tevekkül, tahammül edeceğiz. İsyan etmeyeceğiz. Cenabıhak'tan gelen her türlü afet önüne geçemeyeceğimiz için 'Boynumuz kıldan ince.' diyeceğiz ama bundan sonra tedbirlerimizi alacağız. Bakanlarımızın, yetkililerin tavsiyeleri doğrultusunda evlerimizi ona göre yapacağız. Bu tedbirdir ve en önemli görevlerimizden birisidir. Cenabıhak yardımcımız olsun. Sabır ve tahammül içerisinde inşallah kayıplarımızı bulmaya çalışacağız."

Bakan Murat Kurum ise Dursun Can Akar’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Akar da babasının selde kaybolmasına ilişkin, "Tek isteğimiz mezarına koyulması." ifadelerini kullandı.