16.07.2020

ÇINARALTI MEYDANINDA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü İlçemiz Çınaraltı Meydanında Müftülüğümüz tarafından organize edilen programla kutlandı.

Akşam namazından sonra Serik Tekeli İlkokulu bahçesinde toplanan protokol, Kaymakamımız Mehmet KURDOĞLU'nun eşliğinde Çınaraltı Meydanındaki tören alanına kadar milli birlik yürüyüşü yaptı. Çınaraltı meydanında düzenlenen program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasının sinevizyon ekranlarından dinlenmesi ile başladı. Program; Kuran-ı Kerim tilaveti yapılması, sinevizyon gösterisi, protokol konuşmaları, Tasavvuf Musikisi Konseri, İlahilerin okunması, öğrencilerin şiirleri devam etti.

Açılış Konuşmasını yapan İlçe Müftümüz İbrahim KESER; “Millet olarak 15 Temmuz'da bu hain darbe girişimini boşa çıkardık. Sadece bu hainliği boşa çıkarmakla kalmadık aynı zamanda hain FETÖ terör örgütünün, ameli, itikadi ve ahlaki tüm kötülüklerini de ortaya çıkarmış olduk. Bunlar yıllarca bizleri, saf Müslümanları sadakalarımızı, Allah'a olan bağlılığımızı Resulullah'a olan sadakatimiz kullandılar, bunları hep istismar ettiler. Gençlerimizi, annelerinden, babalarından, ailelerinden uzaklaştırdılar. Gençlerimizi, vatanına, milletine ve devletine düşman haline getirdiler. Ama bir şeyi hesaplayamadılar. Bu millet tarihinin derinliklerinde olduğu gibi bugün de dinine, vatanına, milletine, bayrağına ve kutsal değerlerine sahip çıkmayı canından aziz bilir. 15 Temmuz gecesinde de bizim milletimiz bunu gösterdi" dedi.

Serik Belediye Başkanımız Enver APUTKAN; “Anayasal düzeni ve demokrasiyi hedef alan vatan hainlerinin 15 Temmuz gecesi ülke tarihinin en alçak darbe girişimini gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Kirli emelleri için devletine ve milletine silah doğrultacak kadar alçaklaşan dış güçlerin maşası yapıya en güzel cevabı kahraman milletimi verdi. Yüz yıl önce tüm yokluklara rağmen yedi düvele karşı bağımsızlığı uğruna destan yazan milletimiz 15 Temmuz’da da aynı ruhla ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara izin vermeyeceğini bir kez daha gösterdi. Vatanı için şehadete yürüyen ve gazi olan kahramanlarımızı asla unutmayacağız. 15 Temmuz şehirlerimiz başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Demokrasimize, istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkan kahraman milletimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Mevlam bir daha 15 Temmuzları ve benzeri hain teşebbüsleri bu millete göstermesin" dedi.

Kaymakamımız Sayın Mehmet KURDOĞLU konuşmasında,15 Temmuz gecesi Ülkeyi yok etmek isteyen vatan hainlerinin milletin silahlarını aziz milletin üzerine çevirdiklerini ve kanlı bir darbe girişiminde bulunduklarını söyledi. 15 Temmuz’da yüce Türk milletinin evlatları, kızı, kadını, erkeği ve yaşlısı hasta ve yorgunum demeden Çanakkale ruhunda ve İstiklal Harbinde olduğu gibi meydanlara çıkıp ölüme meydan okuduklarını belirten KURDOĞLU, 15 Temmuz’un Türk Milletinin milli iradesine karşı düzenlenen bir darbe teşebbüsü olduğunu ifade etti.

Hedefin Türk yurdunu sömürgeci batı ülkelerinin işgaline hazırlamak ve kaos çıkarmak olduğuna belirten KURDOĞLU; “Gazi Meclisi, kritik tesisleri, güvenlik güçlerimizin merkezlerini, halkı hedef alarak saldırdılar. Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef aldılar. Ancak millet olarak köprülere, hava meydanlarına ve alanlara koşarak bağımsızlığımıza ve bayrağımıza sahip çıktık. Türk milletinin mukaddes iradesine çarpılarak geri kaçtılar. Milletin kahramanca savunması ile püskürtüldüler. Herkesin farklı siyasi görüşü olabilir ancak tek vatanda yaşıyoruz. Tek ay yıldızlı al bayrağın altında vatan sevgisi imandandır kültürü ile yaşıyoruz. Çünkü bizim vatanımız bir, bayrağımız bir, kıblemiz bir. Binlerce yıldır aynı inançla aynı imanla, aynı türküleri söyleyerek aynı acıları paylaşarak yaşıyoruz.” dedi.

Programda öğrenciler günün anlamını ve önemini anlatan şiirler okudu.

Programa; Kaymakamımız sayın Mehmet KURDOĞLU, Belediye Başkanımız sayın Enver APUTKAN, Müftümüz İbrahim KESER, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram EKİZ, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah AYTEKİN, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer KARAASLAN, İlçe Jandarma Komutanı Ayhan AKTÜRK, Kaymakamlık SYDV Müdürü Soner KAHYA, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlarımız katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim okunarak İlçe Müftümüzün başta 15 Temmuz şehiteri olmak üzere tüm şehitlerimiz için yaptığı duanın ardından, saat 00:13'te okunan sala ile son buldu.