20.11.2018

SERİK GÜLSÜN-SÜLEYMAN SÜRAL MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI

Müftülüğümüz, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Akdeniz Üniversitesi Serik Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksek Okulu salonunda konferans düzenledi.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Merkez camii İmam-Hatibi Yalçın ELİFOĞULLARI’nın okuduğu Kur’a-ı Kerim ve program sunuculuğunu yapan Gençlik Koordinatörü Halil Kuş Camii İmam-Hatibi Bekir Said KUZEY’in okuduğu mealin ardından  açış konuşmasını İlçe Müftümüz İbrahim KESER yaptı. Müftümüz gençlere; Mevlid-i Nebi haftasının bu seneki temasından Rasulullah’ın gençlere özel ilgi gösterdiğinden gençlere her zaman müftülüğümüzün ve gönlümüzün kapılarının açık olduğundan söz ettikten sonra gençlerimizin çok kıymetli olduğunu dile getirdi ve gençlere başarılı ve bol notlu bir dönem geçirmeleri temennisinde bulundu.

Açış konuşmasından sonra kürsüye gelen programın konuşmacı konuğu Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Kürşat TURGUT, Kürsüye geldi Doçent Doktor Turgut Peygamber Efendimizin İslam medeniyetini gençlerle inşa ettiğini gençlere öğretmenlik komutanlık gibi çok önemli görevler verdiğini bu çerçevede hem o gün etrafındaki sahabesine hem de bize gençlere büyük hedefler tayin etmek noktasında örnek olduğunu bu örnekle hareket etmemiz gerektiğini vurgulayarak, genç sahabelerin hayatından, Peygamber Efendimiz ile olan ilişkilerinden örnekler sunarak Konferansına devam etti. Konferans bitiminde müftülüğümüz tarafından açılan kitap standında başkanlığımızca hazırlanan “Hz. Peygamber ve gençlik” isimli kitaplar öğrencilere hediye edildi. Daha sonra gençlerle birlikte Meslek Yüksek Okulu bahçesinde  hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan  pilav  ve ayran ikramı yapıldı. Konferansa ilçe birim amirleri öğretim elemanları ve Müftülük personeli katıldı. Program sonunda memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler müftümüzden okullarına daha düzenli ve ferah bir mescidin yapılması noktasında yardım istediler. Müftümüzde mescit yapılacak yerde gerekli incelmelerde bulunarak en kısa sürede yapılacağını söyledi.