19.02.2024

Serik’te “Kuşaklar Arası Dayanışma Projesi” Umudu Yeniden Yeşertiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülüğünde yürütülen gençlerle yaşlılar buluşuyor adı altında “Kuşaklar Arası Dayanışma projesi” bu kopukluğu gidermeyi ve kuşaklar arasında dayanışmayı artırmayı hedefliyor.
  Yaşlıların hayatlarında özel bir yeri olan ziyaretler, onların yalnız olmadıklarını hissettikleri ve topluma aidiyet duygularını pekiştirdikleri önemli anlardır.
  Serik Müftülüğü, Gençlik Koordinatör ve Manevi Danışmanlar iş birliği içinde yapılan programlarda; bu duyguları yaşlı vatandaşlarımızla paylaşmak adına ziyaretler düzenlemeye devam ediyor.
  Proje kapsamında Genç gönüllülerin yaptığı bu son ziyarette 79 yaşındaki Bekir amca'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bekir amca, geçmişteki anılarını ve yaşam deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu. Ziyaretçiler ise dualarını Bekir amca için okuyarak ona moral verdi.
  Ziyaret sonrasında konuşan Serik İlçe Müftüsü İbrahim KÖKSAL, "Yaşlılarımızın tecrübelerinden faydalanmak ve onların yanında olduğumuzu hissettirmek adına bu ziyaretleri düzenliyoruz. Onların hayatlarına dokunabilmek ve dualarını alabilmek bizim için büyük bir mutluluk" dedi.