11.08.2023

Almanya Vatandaşı Ramona Borchert Müslüman Oldu

Tatil için Antalya'ya gelen ve arkadaşından etkilenerek İslam’ı araştıran Almanya vatandaşı Ramona Borchert için Serik İlçe Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Merasimde İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, Ramona Borchert'e İslam Dini, İman esasları, Müslüman olmanın gereklilikleri ve Temel Dini Bilgiler hakkında konuştu.

Anlatılanları dikkatle dinleyen Borchert, bunların tamamına inandığını ve kabul ettiğini ifade ettikten sonra İlçe Müftüsü Köksal ile birlikte Kelime-i Şehadet getirdi.

Müslüman olduktan sonra "Eslem" ismini alan Borchert, duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Merasim sonunda Müftü Köksal, Eslem'e "İhtida Belgesi" ile birlikte Almanca Kur'an-ı Kerim Meali ve Temel Dini Bilgiler kitabı hediye etti.