06.09.2021

Uyruğu: T.C.

Doğum Yeri: Ödemiş/İzmir

Doğum Tarihi: 11.04.1973

Askerlik Durumu: 2009-327. Dönem.

Medeni Durum: Evli, Üç Çocuk Babası.

EĞİTİM

İlkokulu İzmir Ödemiş İlçesi Bademli Nahiyesi Şükrü Saraçoğlu İlkokulunda bitirdi.

1987 yılında bir süre ile İzmir Kestane Pazarı Kur’ân Kursunda Arapça okudu.

1994 yılında İzmir İmam-Hatip Lisesinde başlayan orta öğrenimini Ödemiş İmam-Hatip Lisesinde tamamladı.

1998 Mısırda üç ay dil eğitimi aldı.

1999 Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

2001 Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Ana Hatlarıyla Mecelle ve Mecelle Üzerine Yapılan Çalışmaların Bibliyografyası” adlı tezle Yüksek Lisansını bitirdi.

2006 Diyanet İşleri Başkanlığı Pendik-Haseki Eğitim Merkezinden mezun oldu.

2008 İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Seminerini tamamladı.

2009 Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelâm Bilim dalında “Klasik Dönem Mâtürîdiyye’de Kıyâmet ve Âhiret” adlı tezle doktorasını tamamladı.

MESLEKİ SÜREÇ

1994 İstanbul Kartal'da İmam-Hatip olarak göreve başladı.

1999-2002 İstanbul Beşiktaş'ta İmam Hatip olarak görev yaptı.

2002-2006 İstanbul'un farklı İlçelerinde Murakıp olarak görev yaptı.

2006-2009 İstanbul’da Vaiz olarak görev yaptı.

2008-2009 İstanbul İl Müftülüğü Fetva Hattında görev yaptı.

2009-2011 Tunceli, Pülümür İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

2010 yılında İngiltere Londra’da Kısa Süreli Din Görevlisi olarak görev yaptı.

2011-2014 T.C. Deventer Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi,

2012-2015 Hollanda Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi,

2015-2016 Hollanda Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Başkan V.

2015-2016 T.C. Lahey Büyük Elçiliği Din Hizmetleri Müşavir V.

2014-2016 T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi olarak görev yaptı.

2016  Yılında Serik İlçe Müftülüğü görevinde bulundu.

YABANCI DİL

Arapça

ÇALIŞMALARI

-          “Dâru’l-Harb-Dâru’l-İslâm” Lisans Bitirme Tezi çalışması.

-       “Ana Hatlarıyla Mecelle ve Mecelle Üzerine Yapılan Çalışmaların Bibliyografyası” Basılmamış Yüksek Lisans Tezi. Danışman Doç. Dr. Osman Şekerci.

-          “Klasik Dönem Mâtürîdiyye’de Kıyâmet ve Âhiret” Basılmamış Doktora Tezi. Danışman Prof. Dr. Yusuf Şevki YAVUZ.

-          “Mâtürîdî’de Âhiret Âlemi İnancının Temellendirilmesi” adlı makale Diyanet İlmi Dergi C. 48, Sayı 4, 7-22, Ekim-Kasım-Aralık (2012)

-          Görev bölgesindeki vatandaşlara hitap eden “Ehl-i Beytin Büyüklerinden Dualar” adlı dua kitabı.

-  “Pülümür Alevilerinde Temel İnanç Esasları” adlı makale Kelam Araştırmaları Dergisihttp://dergipark.ulakbim.gov.tr/kader/article/view/1076000254

-          Pazartesi gününe yüklenen olumsuz inancı ele alan “Sendroma kurban giden Pazartesi” adlı makale çeşitli internet sitelerinde yayınlandı.

-            “Sorular ve Cevaplarla Avrupa’da İslam” Adlı Kitap. Hollanda Diyanet Vakfı Araştırma Merkezi Yayınları (Heyet ile birlikte Hollandacaya Tercüme Edildi.)

-         “Benin Güzel Dinim” adlı Yurtdışı Cami Ders Kitabı Editörlüğü ve İnanç bölümünün yazarı. Hollanda Diyanet Vakfı Araştırma Merkezi Yayınları.

-        “İslam ve Cami” adlı Türkçe, İngilizce ve Hollandaca Sinevizyonu Hollanda Diyanet Vakfı Araştırma Merkezi Yayınları Proje sorumlusu.

-          “The Prophet” adlı İngilizce, Hollandaca ve Almanca Sinevizyonu Proje sorumlusu.

-       Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı, İbadetim, Ahlakım, Peygamberim, İnancım ve Türkçe-Hollandaca Hutbe kitaplarının Hollandaca diline çevrilmesinde Hollanda Diyanet Vakfı Araştırma Merkezi proje sorumlusu.

Dr. Mehmet MALKOÇ