15.03.2024

Antalya Havalimanı Camii dualarla ibadete açıldı.

Antalya Uluslararası Havalimanı yerleşkesi içerisinde inşaa edilen Antalya Havalimanı Camii, Cuma namazı ile birlikte dualarla ibadete açıldı.

Açılışı yapılan camide namaz öncesinde vaaz eden Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, “Camiler, İslam medeniyetinin kalbidir. Medeniyetimizde hiçbir şehir, camisiz, mabetsiz düşünülemez. Camiler, varlığıyla İslam’ın, minaresiyle tevhidin, ezanlarıyla şehadetin, salâlarıyla bir milleti dirilten ve ayağa kaldıran merkezlerdir.” ifadelerini kullandı.

Vaazında camilerin işlevine değinen Müftü Yalçınkaya, “Camiler Müslümanların aynı inanç ve huşu ile Allah`a ibadet ettikleri, bir binanın tuğlaları gibi birbirine kenetleyen, bir tarağın dişleri gibi eşitleyen, bir vücudun azaları gibi birbirine duyarlı, mihrabıyla bir ma’bed, minberiyle bir devlet, kürsüsüyle bir mekteptir.” şeklinde konuştu.

Yalçınkaya, vaazını “Bu mübarek vakitte, bu mukaddes mekânda, tarihi bir an’a şahitlik ediyoruz. Bugün itibariyle ibadete açılan Antalya havalimanı camimiz; inşa edilirken, inanç değerlerimizin ruhuna, ecdadımızın mimari karakterine uygun, Akdeniz’in incisi, tabiat güzellikleriyle dünyanın gözdesi olan Antalya’mızı teşrif edenlerin objektif ve anılarına güzellik katarken, medeniyet mirasımızı daha ileriye taşıyacaktır. Rabbimiz gönüllerimizi, zihinlerimizi, bedenlerimizi camiden ayırmasın. Şehadetleri dinin temeli olan ezandan bizleri mahrum bırakmasın.  Antalya havalimanı camimizin projesinden tamamlanmasına kadar emeği geçen tüm işçilerimizden, mimarlarımızdan, mühendislerimizden, idarecilerimiz ve yöneticilerimizden Allah razı olsun.” İfadelerini kullanarak sonlandırdı.

İl Müftüsü Yalçınkaya, ayrıca hutbe irad ederek Cuma namazını kıldırdı.