11.03.2024

Antalya’da camilerde ilk teravih namazı kılındı

Müslümanlar için büyük öneme sahip Ramazan-I Şerif ayının ilk teravih namazı Antalya genelindeki tüm cami ve mescitlerde kılındı.

Teravih namazı öncesi bazı camilerin minareleri ışıklandırıldı, bazı ibadethanelere "Hoş Geldin Ramazan" benzeri mahyalar asıldı.

Yatsı namazı vaktinin gelmesiyle birlikte her yaştan müminler camilere akın etti.

Bu kapsamda İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya da Ramazan ayının ilk teravih namazında Tarihi Muratpaşa Camii’nde namazını eda etti.

Namaz öncesinde vaaz eden İl Müftüsü Yalçınkaya, Ramazan ayının önemine işaret ederek, “Ramazan ayı; Tutacağımız oruçlarla bedenimizin sıhhate kavuşacağı, vereceğimiz zekatlar ve sadakalarla malımızın temizliğe ulaşacağı, şeytanların kullara yaklaşamaması ve nefsimizin açlıkla terbiye olmasıyla huzura erdiğimiz, maddi ve manevi hayatımızda birçok güzelliklerin yaşandığı bir aydır. Ramazan ayı; İbadet hayatımızda oruçlarımızla, beş vakit namaz ve teravih namazlarımızla, okuyacağımız Kur’an ile manevi yönde birçok güzellikler elde edeceğimiz bir ay.” İfadelerini kullandı.