16.03.2024

Gazipaşa'lı Kölemen Hasan son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kölemen Hasan lakaplı Hasan Çelik, Gazipaşa'da son yolculuğuna uğurlandı.

İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Gazipaşa Beyrebucak Mahallesinde düzenlenen cenaze törenine katılarak cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze namazı öncesinde cemaate hitap eden İl Müftüsü Yalçınkaya, "Gazipaşa’lı Asırlık Koca Çınar Kölemen Hasan dedemiz dünya sürgününü tamamladı. Rabbine Dâr-ı bekaya göç eyledi.Bize de üzüntüsünü bıraktı.İmanlı, cömert iyi bir insandı. İmamları müftüleri Allah rızası için çok severdi.Biz de onu Allah için çok severdik.İki hafta önce ziyaretine gittiğimizde daha Ramazan ayı gelmedi desek de "Oruç fidyesini ve sadakasını Ramazan’ı çıkaramam belki."  diyerek hafız öğrencilere verin ikrariyla zorla emanet etti. Bir asrı devirdiği akranları da birer birer vefat ettiği için “Ben ölmüyorum ya baksana arkadaşlarım hep gitti” derdi.Allah senin salih amellerini çoğaltmak istiyor. "Sen ölürsen biz  sırtımızı hangi koca çınara yaslayacağız." diyerek teselli ederdik. Rabbim Onu affı ve mağfiretine alsın, rahmetine sarsın; ruhu şad ,mekanı cennet ,melekler yoldaşı olsun. Mevlam  cümle geçmişlerimize rahmet eylesin ve bizi sevdiklerimizle ahiret yurdunda Naim cennetinde Firdevs cennetinde yeniden  kavuştursun. " ifadelerini kullandı.

Kölemen Hasan lakaplı  Merhum Hasan Çelik'in naaşı Müftü Yalçınkaya'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından defnedildi.