22.01.2023

Antalya'da Kur’an dostları İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yapılan hadsiz saldırıya sessiz kalmadı.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yapılan hadsiz saldırıya en güzel cevap Pazar sabahında camilerden geldi.

Tepkilerini göstermek isteyen vatandaşlar il genelinde camilere akın etti.

Binlerce kişinin katılımı ile düzenlenen buluşmalarda eller kutsallarımız için semaya kalktı.

Bu kapsamda Antalya merkezde de Yivliminare Camii'ni dolduran yüzlerce vatandaş hep birlikte divana durdu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; sabah namazı eda edildi. Cemaat hep birlikte tesbihatlar zikrederek coşkuyla tekbir ve salavatlar getirdi.

Buluşmada konuşan İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, "Dinimize, inancımıza, değerlerimize yapılan hakaretler karşısında

sessiz kalamayız. Allah adına, Kuran’a, Allah’ın dinine yapılan saygısızlık haddi aşmaktır.

İnandığımız değerler, insanlığın değişmez değerleridir. Onlara hakaret edildiğini gördüğümüz zaman, gücümüz neye elveriyorsa o şekilde tepkimizi ortaya koymalıyız. İşte bizler sabahın seherinde İsveç’te Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e yapılan hakareti kabul etmiyor ve tepkimizi buradan haykırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Buluşma, vatandaşlara yapılan çay simit ikramıyla sona erdi.

Düzenlenen buluşmaya İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Müftü Yardımcıları Osman Demirel ve Mustafa Şimşek, Muratpaşa İlçe Müftüsü İshak Göksel, din gorevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.