03.01.2023

Ocak ayı içinde umre ziyareti için kutsal topraklara yola çıkacak umrecilere seminer düzenledi.

Ocak ayı içinde umre ziyareti için kutsal topraklara yola çıkacak umrecilere seminer düzenledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile Antalya’dan umreye gidecek olan vatandaşlar için "Umre Yolcularını Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.
Ocak ayı içerisinde farklı turlarda umreye gidecek olan vatandaşlara yönelik umre ibadetini daha kolay ve doğru yapabilmeleri amacıyla bilgilendirme semineri Osman Gazi Camii'nde gerçekleştirildi.
Düzenlenen seminere İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Müftü Yardımcısı Selim Yazıcı, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Hasan Basri Okan, din görevlileri ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı.
Seminerde umrecilere, "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Yapılacak Hazırlıklar, Ana Hatlarıyla Umre Menasiki, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Hz. Peygamber (s.a.v), Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere'deki Ziyaret Yerleri." hakkında bilgiler verildi.