31.12.2022

Kumluca’da 17 Hafız için Hafızlık İcazet Merasim Töreni Düzenlendi.

Kumluca İlçe müftülüğüne bağlı Müftü Sadık Kavalcı Hafızlık Kur’an Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 17 öğrenci için hafızlık icazet merasimi gerçekleştirildi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinin birbirinden güzel ezgileri sunduğu programda ünlü hafızaların Kur’an-ı Kerim tilaveti davetlileri mest etti.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçıkaya, “Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi, lütfu, ihsanı, esenliği siz değerli Kur'an sevdalısı kardeşlerimin üzerine olsun. Müftü Sadık Kavalcı Hafızlık Kur'an Kursundan mezun olan hafızlık diplomalarını alan Hafızlarımızın hafızlık icazet merasimi programına hoş geldiniz. Sefa getirdiniz. Kur'an-ı Kerim insanlığa bir öğüt, kalplerdeki manevi hastalıklara bir şifa, inananlara bir hidayet yol gösterici kılavuz ve bir rahmettir. Biz müminler için bir hayat kitabı olan fıtratımıza uygun bir şekilde yaşamımızı öğreten Kur'an-ı Kerim'i harf-harf, kelime-kelime, ayet-ayet zihinlerine ve gönüllerine ilmek ilmek gergef gibi işleyerek hıfzedip ezberleyen Yusuf yüzü hafızlarımıza yüz bin kere maşallah olsun. Hafızlarımız çok zorlandı. Yazın sıcağında kışın soğuğunda gecenin en koyu karanlığında seher'in aydınlığında oturdukları yerden salına salına çok emek verdiler. Emeklerinin karşılığını gördüler.” ifadelerini kullandı.

Yalçınkaya, konuşmasının devamında “Hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an’dır. Hafız mukaddes vahiy yükünü taşıyandır. Bu hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yavrularımıza eğitim veren hocalarına, Kur’an Kursu’na gönderen babalarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Geceye konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, ise gerçekleştirdiği konuşmada “Hafızlık, Cenab-ı Hakk'ın şu fani alemde her kuluna nasip etmediği büyük bir nimet, büyük bir lütuf ve ihsanı olarak görülmelidir. Hıfsedilerek hafızalarda, gönüllerde taşınması Kur'an'ı Azimüşşan dışında hiçbir kitaba nasib olmamıştır. Velhasıl bu kardeşlerimiz, bu hafız yavrularımız bugün böyle bir atifetin, böyle bir yüksekliğin, böyle bir bereketin hadimi olmuşlardır. Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam'ın ifadesiyle bugün şu anda burada bu mekanda en hayırlı insanlar topluluğu bir araya gelmiştir. Zira biz inanıyor ve biliyoruz ki insanların en hayırlıları Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerdir. Kur'an'ı öğrenen ve öğreten en hayırlı insan olunca en hayırlı faaliyetlerin başında Kur'an faaliyeti gelir. En hayırlı merasimlerin başında Kur'an için düzenlenen merasimler gelir. Çünkü Kur'an ruhlara gıda, hastalıklara şifa, insanlığın kararmış ufkunu aydınlatan bir kandil olarak gönderilmiştir. Kur'an'ı kalbine indiren kalbini karanlıktan kurtarmıştır. Kur'an'ı hanesine, evine indiren hanesini karanlıktan kurtarmıştır. Kur'an'ı hayatına indiren, yaşamına indiren hayatını yaşamını karanlığa gömülmekten kurtarmıştır.” şeklinde konuştu.

Program hafızları hediyelerinin verilmesinin ardından yapılan dua ile sona erdi.