01.01.2023

Antalya'da vatandaşlar yılın ilk sabah namazında camilere akın etti.

Antalya'nın tüm ilçelerinde 2023 yılının ilk sabahında "Sabah Namazı Buluşmaları" düzenlendi.

Binlerce kişinin katılımı ile düzenlenen buluşmalarda eller semaya kalktı.

Bu kapsamda Antalya merkezde de 2023 yılının ilk sabah namazında Tekeli Mehmet Paşa Camii’ni dolduran yüzlerce vatandaş yeni yılın sağlık, huzur ve bereket getirmesi için dua etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; sabah namazı eda edildi. Cemaat hep birlikte tesbihatlar zikir ederek, coşkuyla tekbir ve salavatlar getirdi.

Buluşmaya katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Sabah namazının önemine değinerek seher vaktinin istiğfar için tevbe için rabbimize tâat ve ibadette bulunmak için, tefekkür için çok kıymetli bir vakit olduğunu belirterek yeni bir yılın biz inananlar için geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe yön verme için fırsat olduğunu dile getirdi.

Programda, İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Metin Çakar, Üsküdar Pınarbaşı Camii İmam Hatibi Dünya 1.'si Adem Bilgetay, İzmir H. Mustafa Gültekin Camii İmam Hatibi Dünya 3.'sü Ahmet Yüksel Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundular.

Buluşma, vatandaşlara yapılan çay simit ikramıyla sona erdi.