23.12.2022

Antalya'da Sarıkamış Harekatının 108. yıl dönümünde şehitler dualarla anıldı.

Antalya'da Sarıkamış Harekatının 108. yıl dönümünde şehitler Konyaaltı Yarbaşçandır Merkez Camii'nde dualarla anıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, din görevlileri ilahi ve kaside seslendirdi.

İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, yaptığı sohbette şehitlik makamının peygamberlikten sonra en büyük makam olduğunu belirtti.

Şehitlere vefa göstermenin önemine dikkat çeken Müftü Yalçınkaya,  "108 yıl önce bu topraklarda binlerce dedemiz şehit, binlercesi gazi oldu.  Allah hepsine rahmet eylesin, onlarla cennette buluşmayı nasip etsin." diye konuştu.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Yalçınkaya, tüm şehitlerimiz için dua etti.

Yalçınkaya, ayrıca hutbe irad ederek cuma namazını kıldırdı.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Konyaaltı İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.