26.08.2022

Müftü Yalçınkaya, Emir Sultan Camii'nde düzenlenen aşure programına katıldı.

İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Emir Sultan Camii'nde düzenlenen aşure programına katıldı.

Aşure programı için Emir Sultan Camii'nde bulunan Yalçınkaya, ayrıca hutbe irat ederek cuma namazı kıldırdı.

Müftü Yalçınkaya hutbede,

“İçinde bulunduğumuz Ağustos ayı, şanlı tarihimizdeki nice zaferlere şahitlik etmiştir. Her yıl bu ayda bizler, tarihimize damga vuran eşsiz zaferleri hatırlarız. 26 Ağustos 1071 tarihinde Anadolu’yu İslâm’a açan ve milletimize yurt kılan Malazgirt Meydan Muharebesi’ni düşünürüz. 30 Ağustos Zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni anarız.”

İl Müftüsü Yalçınkaya, şöyle devam etti:

“Tarih boyunca bizleri zaferden zafere koşturan, bizlere sahip olduğumuz o muazzam ruhu kazandıran, “Din-i Mübin-i İslâm”a olan bağlılığımızdır. Tarih bir milletin hafızasıdır. Sadece mazisi değil, yarınlarının inşasıdır. Geçmişteki zaferlerimizi yâd etmek elbette değerlidir. Ecdadımızın hatırasını yaşamak ve gelecek nesillerimize aktarmak elbette kıymetlidir. Ancak bundan daha da önemli olan tarihimizin bize yüklediği sorumlulukların idrakinde olmaktır.” dedi.