15.07.2022

Antalya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde On binler Meydanlara Akın Etti.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında yürüyüş ve anma programı düzenlendi.

Antalya Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde binlerce kişi Konyaaltı Varyant'taki seyir terasında bir araya geldi.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü"ne katılanlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve dövizlerle Konyaaltı Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Konyaaltı Caddesi üzerinden başlayan yürüyüşe Vali Ersin Yazıcı, İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Protokolü, siyasi parti ve STK'ların temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı atlı polislerin öncülük ettiği ve mehteran takımının da yer aldığı yürüyüşte vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak yürüdü. Kortejde açılan metrelerce uzunluğundaki Türk bayrağı gençler tarafından taşındı.

Yürüyüşe İl Müftülüğü ile İlçe Müftülüklerinin Gençlik Koordinatörlüklerinin  gençleri de katılarak yerlerini aldılar.

Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından Vali Yazıcı ve katılımcılar, meydandaki defteri imzaladı.

Meydandaki program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın akabinde Meltem Camii İmam Hatibi Mustafa Akbulut’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Okunan Kur’an-ı Kerimin akabinde İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya mikrofana gelerek bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhuna din görevlileri ve vatandaşlar tarafından okunan hatimlerin duasını yaptı. Müftü Yalçınkaya’nın yaptığı duaya Cumhuriyet Meydanını dolduran on binler hep bir ağızdan “Amin” diyerek eşlik ettiler.

Ardından sahneye çıkan protokol üyeleri 15 Temmuz ile ilgili konuşmalarını yaptı.

Son olarak sahneye çıkan Vali Ersin Yazıcı, konuşmasına darbe girişiminde şehit ve gazi olanları anarak başladı. Yazıcı konuşmasında, “Dik duruşun timsali Cumhurbaşkanımız ile birlikte o gece meydanlara inerek, Demokrasi mücadelesi veren Kahraman Milletimizin her bir ferdine selam olsun. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.

Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz milletimiz, direnişiyle bağımsızlığından ve demokrasiden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.

Malazgirt’ten bu güne bu topraklar için can verme sırrına eren Aziz şehitlerimize sonsuz rahmet olsun. 15 Temmuz 2016’daki o karanlık geceyi nurlu bir sabaha dönüştüren zaferi, Aziz Milletimize bahşeden Rabbimize Sonsuz şükürler olsun.

“Ya istiklal ya ölüm”diyerek Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıran milletimiz,  15Temmuz gecesi de darbecileri püskürtmüştür. 100 sene önce Anadolu'yu işgalcilere dar eden kahramanların torunları, 15 Temmuz'da hainlere meydanları dar etmiştir.

Terör örgütü FETÖ tarafından Milli birlik ve beraberliğimize yöneltilen hain darbe girişimi karşısında vatan, millet, devlet ve bayrak sevdalısı Yüce Türk Milleti, meydanlara çıkarak kendini 1 dolara satan hainlere gereken dersi vermiştir.

Türk milleti olarak etrafı ateşle çevrili bu cennet yurdumuzda bin yıldır yaşıyoruz. Millet olarak bu topraklar için Çok bedeller ödedik. Her karışında şehitlerimizin kanı var. Tüm Dünya bilsin ki; bu cennet vatanın bir karış toprağını asla kimseye vermeyiz.

Ferdi olmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğum Aziz Milletimiz, bin yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz’da da aynı duygularla FETÖ’cü darbecilerin karşısına dikilmiştir.

Zorluklar karşısında yılmayacağız, saldırılar karşısında geri adım atmayacağız. Ecdadımızın ve şehitlerimizin bize emaneti olan bu vatanı, şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla ahenk içinde çalışarak, geleceğimizi inşa edeceğiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un "Sahipsiz olan memleketin batması haktır, Sen sahip olursan, bu vatan batmayacaktır." dizelerindeki şuurla, ölümü pahasına vatana nasıl sahip çıkılabileceğini dünyaya gösteren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Program, Muratpaşa Camii İmam Hatibi İrfan KESKİN’in gece 00:13’te okuduğu salâ ile sona erdi.