23.06.2022

İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, Muratpaşa İlçe Müftülüğünce düzenlenen icazet merasimine katıldı.

25 öğrencinin belgesini aldığı icazet merasiminde konuşan İl Müftüsü Yalçınkaya, “Kur'an-ı Kerim insanlığa bir öğüt, kalplerdeki hastalıklara bir şifa, inananlara bir rehber ve rahmettir. İşte inananlara rahmet olan, bizlere fıtratımıza göre yaşamayı öğreten, hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim'i hıfs edip ezberleyen konuşan Kur'an, yürüyen Kur'an, yaşayan Kur'an olma yolunda ömürleri sıcak günlerde, gecenin en koyu karanlığında, sabahın seherinde her daim Kur'an'la hemhal olup zihinlerini ve gönüllerine Kur'an'ın ayetlerini ilmek ilmek gergef gibi işleyen Kur'an'ın arındırdığı harflerin nurunun yüzlerine vurduğu hafızlarımızın bu icazet programlarında bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum.” İfadelerini kullandı.

Yalçınkaya, konuşmasının devamında; “Yavrularımızı Kur'an kurslarına gönderip, Hafız yapan hafızlarımızın değerli annelerine, babalarına çok teşekkür ediyorum. Rabbim bizlere de Hafız babası olmayı nasip eder inşallah. Bu atmosferde bulunan ve “Benim yavrum da Hafız olsun.” diyen kardeşlerimizin de yavrularının Hafız olmalarını nasip etsin inşallah.” Dedi.