16.06.2022

Aksu’da 25 hafız için ''Hafızlık İcazet Merasimi'' gerçekleştirildi.

Aksu İlçe Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimini tamamlayan 25 öğrenci için ''Hafızlık İcazet Merasimi'' gerçekleştirildi.

Expo 2016 sergi alanında bulunan Kongre Merkezinde düzenlenen düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Reis’ül Kurra Vekili Em. Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Ramazan Pakdil, Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu Emekli İl Müftüsü Osman Artan, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Kur'an kursu öğreticileri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ahmet Bayer “Bugün aynı çatı altında toplanan emaneti nesilden nesle aktaran, Kur’an ile hayat bulmuş, kalplerinde iman ve yüreklerinde heyecan olan neferlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Yalçınkaya, yaptığı konuşmada; “Herkesin hayatta hayranlık duyduğu, hayran olduğu bazı kimseler ve bazı olaylar vardır. Benim hayran olduğum kimseler hep hafızlar olmuştur. Hafız, Allah'ımızın kitabı Kur'an-ı Kerim'imizi hıfz etmesi, benim hep hayranlıkla izlediğim ve takip ettiğim, hayranlık duyduğum kimse olmuştur. Dolayısıyla bugün hayran olduğum bu hafızların töreninde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti, sevinci ifade etmek istiyorum. Hafızlarımızın hafızlığı mübarek olsun. Bu duygu ve düşüncelerle hafız kardeşlerimizi ve siz değerli anne babaları kutluyor, Rabbimizden iki dünyada da huzur ve mutluluğunuzun daim olmasını niyaz ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ise konuşmasında hafızlık icazeti alan öğrencilerin, uzun ve meşakkatli bir çalışmanın ardından hafızlık belgelerini aldıklarını ifade ederek, kendilerini, ailelerini ve emeği geçen hocalarını tebrik etti.

''Hafızlık İcazet Merasimi'' Reis’ül Kurra Vekili Em. Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Ramazan Pakdil ve Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an tilavetinin ardında yapılan dua ile sona erdi.