28.04.2022

Antalyalılar Kadir Gecesinde Camilere Akın Etti.

Kadir Gecesinde camilerde gerçekleştirilen etkinliklere Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi.

Antalya il genelinde vatandaşlar rahmet yüklü mesajlarıyla Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne inmeye başladığı bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini coşkuyla idrak etti.

Gecede eller semaya açıldı ve yüce Mevladan af ve mağfiret dilendi.

Camilerde Müftüler ve Din görevlileri tarafından yapılan vaazlarda Kadir gecesinin önemi anlatıldı. Ramazan boyunca okunan hatimler ve yapılan ibadetler için eller semaya açıldı.

Şehrin bir çok camilerinde gerçekleştirilen Kadir Gecesi ihya programlarında kadın erkek, genç yaşlı, çoluk çocuk ve üniversiteli gençlerin katılımıyla iftarda başlayan Kadir Gecesi coşkusu teravih ve ardından gerçekleştirilen programlarla sahura kadar devam etti.

İki yıldır pandemi dolayısıyla yapılamayan Sakal-ı Şerif ziyaretlerine de Kadir Gecesi'nde vatandaşların büyük ilgi gösterdi.

Çok sayıda vatandaş dualar ve salavatlar eşliğinde Sakal-ı Şerifi görmenin mutluluğuyla duygu dolu anlar yaşadı.