22.04.2022

İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İyilik Sofrası

Kepez İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Cami-Okul El Ele” temasıyla geniş katılımlı iftar programı düzenlendi.

Mustafa Koç Camii İmam Hatibi Mehmet Erdem’in koordinesinde düzenlenen iftar programına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü, Mehmet Murat ULUCAN, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, protokol üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldılar.

Yaklaşık 2000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen program, Çelebi Sultan Mehmet Camii İmam Hatibi Serkan Kuran’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Davetliler Arapsuyu Eski Cami İmam Hatibi Yunus Akkulak’ın okuduğu akşam ezanıyla birlikte oruçlarını açtılar.

Programda davetlilere seslenen İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, konuşmasında; “İstiklal ve istikbalimizin teminatı gözümün nuru gönlümüzün süruru gençlerimizi maddi manevi ilimlerle mücehhez, çağın ihtiyaçlarına müdrik, bilime sevdalı, kültüre meraklı, kendisine, ailesine, vatanına, milletine, ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak, ve ilimizde Sayın Valimizin projesi olarak uygulanmakta olan AHENK yani Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma Projesine  destek vermek adına İl Müftülüğü ve 19 ilçe müftülüğü olarak faaliyetler gerçekleştiriyoruz. İşte bu günkü iftar programımız bu faaliyetlerimizden bir tanesi.

Hedefimiz “Cami-Okul El Ele” temasıyla kurumlar ve bireyler arası ahenkten yola çıkarak dünya ve ahiret ahengini oluşturmaktır.

Bu vesileyle bu iftar programının organizesinde katkısı olan kurumlarımıza ve davetimize icabet edip aynı sofrada iftar açığımız siz değerli halkımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca İl Müftülüğü Musiki Korosu, Tasavvuf Musikisi dinletisi gerçekleştirdi.

Program protokol üyelerine yapılan çiçek takdiminin ardından sona erdi.