21.04.2022

Yarışmalarda dereceye giren din görevlileri ödüllendirildi.

"2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Bu kapsamda Hafızlık ve Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma bölge yarışmalarında Antalya’yı temsil edecek görevliler belirlendi.

Yarışmalar İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya’nın komisyon başkanlığında Muratpaşa Camii’nde gerçekleştirildi.

Yarışmanın başlangıcında konuşan İl Müftüsü Yalçınkaya, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda ilimizi temsil etmek üzere yarışmaya başvuran ve bugün burada bulunan tüm Din görevlilerimizi tebrik ediyor, sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Hafızlık yarışmasında Kepez Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ahmet Mahmut Sezer, birinci oldu.

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Erkekler kategorisinde Konyaaltı Bahtılı Mahalle Cami İmam Hatibi Enes Demirbaş birinci oldu.

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Kadınlar kategorisinde ise Döşemealtı Hacı Emine Gülmez Kur’an Kursu Öğreticisi Hanife Çetinkaya birinci oldu.