05.01.2022

Müftü YALÇINKAYA, Korkuteli'de Gençlerle Buluştu.

İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Korkuteli Sultan Ahmet Aydın Gençlik Merkezinde düzenlenen programda gençlerle buluştu.

Programda gençlere seslenen Müftü YALÇINKAYA, gençlerimizin geleceğimizin teminatı olduğu vurgulayarak, “Şehzade Korkut’un Torunlarına Selam Olsun”

Din, Allah tarafından peygamberler aracılığı ile akıl sahibi insanlara gönderilen, onları kendi tercihleri ile dünya ve ahiret saadetine ulaştıran ilahi kurallar bütünüdür. İslam dini; insana rağmen bir din değil, insan için bir dindir.

İlk İnsan İlk Peygamber Hz. Adem (a.s)’ dan Hâtemün Nebiyyin Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’ e kadar gönderilen tüm Rasül ve Nebiler, “İslâm’ın getirdiği hükümlerin gayeleri” anlamına gelen; “Makasıd-ı Hamse” dediğimiz, tüm ilahi kitapların ve tüm gönderilen peygamberlerin korunmasını emrettiği husular içerisinde, “Neslin Muhafazası” vardır.

Bakara Suresinin 204 ile 205. Ayetlerinde Yüce Rabbimiz

“İnsanlardan öylesi vardır ki dünya hayatı konusundaki sözleri senin hoşuna gider; o, hasımların en yamanı olduğu halde kalbinde olana Allah’ı şahit de tutar. Hâkimiyeti ele aldığında ise ülkede bozgunculuk çıkarıp ürünleri ve nesilleri yok etmeye çalışır. Allah bozgunculuğu sevmez.” buyurulmaktadır.

Bugün istemediğimiz davranışlarla karşımıza dikilen nesiller, dün terbiyelerinde ihmal gösterdiğimiz çocuklarımızdır. Acaba bugün ki ihmallerimiz yüzünden yarın etrafımızı ne tür nesillerin saracağını hiç düşündük mü Milli ve Manevi değerlerle bezenmiş bir nesli, yurdun dört bir tarafında yetiştirmedikten sonra, kurutulan her fenalığın yerinde yeni fenalıklar üreyecektir. Mesele bataklığın ürettiği sinekleri yok etmek değil, bataklığı kurutmaktır.” dedi.