05.01.2022

İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Korkuteli  İlçesinde Hacı Rahmiye Feyzi Efe Kur'an Kursu 4-6 yaş sınıflarını ziyaret etti.

Ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenen Müftü YALÇINKAYA, "“Çocuklarımızın sahibi değil, şahidi ve emanetçisiyiz.”

Yüce Rabbimiz Teğabün Suresinin 15. Ayetinde; “…Çocuklarınız sizin için ancak bir imtihandır…” buyurmaktadır. Çocuk eğitimi eş seçimiyle başlar. “Her doğan fıtrat üzere doğar. Sonra anne babası onu Yahudi, Hristiyan ya da Mecûsî yapar...”  buyurmuştu Peygamber Efendimiz. Irk, renk ve cinsiyet farkı olmaksızın her çocuğun iyiyi kabullenmeye ve güzeli benimsemeye meyilli bir tabiatta yaratıldığını açıkça ifade eden bu sözler, aynı zamanda onun eğitilmeye ne kadar hazır bir yapıda olduğuna da dikkat çekmektedir. Su nasıl içine girdiği kabın şeklini alırsa; çocukta, içinde yetiştiği aileden değerlerini alır ve bu değerler ile hayatını şekillendirir.

Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrası için ağaç dik, yüz yıl sonrayı düşünüyorsan, insan yetiştir. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacaktır, tıpkı bugünün büyüklerinin dünün küçükleri olduğu gibi. Unutmayalım ki; Bu dünyayı bakanlar değil görenler, seyredenler değil düşünenler, konuşanlar değil iş yapanlar kurtaracak." dedi.

Ziyarette Müftü YALÇINKAYA'ya İlçe Müftüsü Mustafa KIZMAZ da eşlik etti.