03.12.2021

İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Etkinliğine Katıldı.

İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya

“ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Etkinliğine Katıldı.

İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri çerçevesinde,  Muratpaşa İlçe Müftümüz İshak GÖKSEL ile birlikte, Muratpaşa Müftülüğüne bağlı Engelli Kursiyerlerimizin Kur’an-ı Kerim ve dini eğitim aldığı Kur’an kursunu ziyaret etti.

Kursiyerlerin istek ve arzularını dinleyen Müftü YALÇINKAYA, konuşmasında; “İnsanın değeri; yaratıcısından kaynaklanır.  İnsan Allah’ın şah eseridir. Kerim kitabımız da Yüce Rabbimiz “Şüphesiz biz insanı en güzel biçimde yarattık.” (Tîn Suresi 95/4.) “Biz insanoğlunu değerli ve şerefli kıldık.” (İsra süresi: 70) buyurmuştur. İnsanoğlunu Allah katında değerli kılan; onun makamı, mevkii, şan ve şöhreti, güzelliği, rengi, cinsiyeti, ırkı,  ya da sağlıklı oluşu değildir. İnsanın Allah katında değerli olma ölçüsü Kur’an’ın ifadesiyle “Takvalı” olmasıyla alakalıdır.” dedi.

Konuşmasına devam eden İl Müftüsü YALÇINKAYA, Mülk Suresinin 2. Ayeti ve Bakara Suresinin 155. ayetlerine dikkat çekerek; “Rahman olan Allah, yerlerin, semaların ve dağların yüklenmekten korktukları emaneti üstlenen insana “kimin daha güzel işler yapacağını sınamak için” ölümü ve yaşamı var ettiğini açıklar. (Mülk Suresi 67/2)  Biz bu dünya’ ya cenneti yaşamak için değil, cenneti kazanmak için geldik. Din gününün sahibi olan yüce Rabbimiz; “Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele! (Bakara Suresi 2/155) buyurmuştur. Başımıza gelen musibetler-sıkıntılar bizi Allah’a yaklaştırıyorsa “imtihandır” bu bizim için kazançtır. Eğer Başımıza gelen musibetler-sıkıntılar bizi Allah’tan uzaklaştırıyorsa “cezadır”.

Asıl engelliliğin, bedenlerde değil, hakkı tasdik etmeyen kalplerde, hakikati görmeyen gözlerde, hakkı ikrar etmeyen dillerde, hak ve hakikati duymayan kulaklarda olduğunu vurgulayan Müftü YALÇINKAYA, Asıl engelliğin; bedeninde engeli olan değil, Ruhunda ve gönlünde engeli olandır. “ Unutmayalım ki; “kulluğa engel yoktur” dedi.

Müftü YALÇINKAYA, “ Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmaktadır: “Allah sizin bedenlerinize ve dış görünüşlerinize değil, kalplerinize bakar.”

Bugün bize düşen, engelli kardeşlerimizi doğru anlamak, onlara değerli olduklarını hissettirmek,  sorunlarına çözüm olmak, hayatlarını kolaylaştırmaktır. Engelleri(ni) aşmak için imkânlarımızı seferber etmektir. Unutmayalım ki; her sağlıklı insan potansiyel engelli insandır. Sizlere huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.