19.10.2021

Hz. Peygamber Sevdalıları, Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde Buluştu.

Antalya İl Müftülüğü tarafından 2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans düzenlendi.

Programa, Antalya Valisi Ersin YAZICI’nın eşi Hanife YAZICI, Antalya Milletvekili Mustafa KÖSE’nin eşi Ünzile KÖSE, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA, Antalya H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Kemal ÖNDER, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Yasin PİŞGİN, Resmi Kurumların Yöneticileri, Emekli İl Müftüsü Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcıları, , Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, İlçe Müftüleri, Vaizler,Murakıplar, Kur’an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri ve Müftülüklerimizin çalışanları ile vatandaşlar katıldılar.

Program, Konyaaltı Bahtılı Merkez Cami İmam Hatibi Enes DEMİRBAŞ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sunuculuğunu Akdeniz Üniversitesi Camii İmam Hatibi Mehmet KOŞUK’un yaptığı programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA yaptı.

Müftü YALÇINKAYA konuşmasında; ''Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin dünyayı teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle O'nu anmak, anlamak ve ilkelerini yaşamımıza tatbik etmek için düzenlediğimiz programımıza teşriflerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

Hz. Peygamberi anlamak, yeryüzünde adalet ve huzuru yeniden tesis etmektir. Mevlid-i Nebiyi anmak sadece bir sevgiden ibaret değildir. Hz. Peygamberi anlamak aynı zamanda toplumsal sorunları çözmek demektir.” dedi.

Konuşmasına devam eden İl Müftüsü YALÇINKAYA, Mevlid-i Nebi Haftasının temasını işaret ederek; “Vefa, insanı insan yapan en temel ahlaki hasletlerden biridir. İslamiyet’te vefa, öncelikle bize hayat ve akıl nimetlerini bahşeden Yüce Rabbimize karşı sergilememiz gereken ahlaki görevdir. Ahde vefa kulluğun özüdür. İslam düşüncesinde vefa her şeyden önce Cenab-ı Allah’a karşı gösterilmelidir. Vefa bir bütündür. Yaratıcısına karşı ahde vefalı bir duruş sergileyen kişi, doğal olarak çevresinde kendisine iyilik yapanlara, ikramda bulunanlara karşı da vefalı olur. Vefa, davranışlarımızda ve çevremizde iyiliğin ve güzelliğin çoğalmasına vesile olur.

Müslümanın vefalı tutumu, bireyden topluma doğru halka halka yayılan; evde, okulda, işte, ticarette, sokakta bencilliğin ve nankörlüğün ortadan kalkmasına vesile olan bir haslettir. Bu açıdan vefa, toplumsal bağların güçlenmesini, kişiler arası iletişimin güvenli zemine oturmasını sağlar. Pek çok güzel hasletin özünde vefa duygusu yatar. Sevgi, şefkat, hoşgörü, adalet, tevazu gibi değerler çoğu zaman can suyunu vefa duygusundan alır.” dedi.

İl Müftüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA’ın açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yasin PİŞGİN konuşmasında “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konusu çerçevesinde Peygamberimizin hayatından örnekler vererek konferansını gerçekleştirdi.

Konferans. Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye verilmesi ve konuşmacı Yasin PİŞGİN’e plaket takdimi ile sona erdi.