17.10.2021

Mevlid-i Nebi Gecesinde  Camiler Cemaatle Doldu

Mevlid-i Nebi Gecesini ihya etmek için 7'den 70'e camilere akın eden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim, mevlid, ilahi ve kaside dinleyip geceyi idrak ettiler.

Antalya’da başta Muratpaşa Camii olmak üzere bütün camileri dolduran vatandaşlar, Mevlid-i Nebi Gecesi programlarına katılıp, dua etti.

Muratpaşa Camiinde yatsı namazı öncesinde merkezi vaaz sisteminden ve sosyal medya üzerinde vaaz eden İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Mevlid-i Nebi Gecesi  ve Mevlid-i Nebi Haftasının teması “Hz Peygamber ve Vefa Toplumu”nun önemini anlattı.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya geldiği gün olan Mevlid-i Nebi Gecesinin tüm İslam ümmetine huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni eden YALÇINKAYA, İslam ümmetinin Mevlid Kandili’ni tebrik etti.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatından kesitler anlatan Müftü YALÇINKAYA, Peygamber Efendimizin örnek kişiliğine ve insanlık için getirdiği değerlerin önemine dikkat çekti.

Tüm insanlığın Peygamber Efendimizin çağlar üstü örneklik ve rehberliğine bugün her zamankinden çok daha fazla muhtaç olduğunu belirten İl Müftüsü YALÇINKAYA, Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) her yönüyle Müslümanlar için en güzel örnek olduğunu belirtti.

Program, İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın yaptığı duanın akabinde sona erdi.