06.10.2021

Müftü YALÇINKAYA'dan "Cami, Din Görevleri ve Vefa" Konulu Konferans.

Manavgat İlçe Müftülüğü tarafından “1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle konferans programı düzenledi.

İbrahim Sözen Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, İlçe Müftüsü Abdullah EROĞLU, Daire Personeli ve ilçede görev yapan din görevlileri katıldılar.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Abdullah EROĞLU yaptı.

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü YALÇINKAYA, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Camiler ve Din Görevlileri haftasının temasını "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" olarak belirlemiştir.

Camilerimiz; ibadet ettiğimiz, huzura kavuştuğumuz, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını en üst seviyede yaşadığımız kutsal mekânlarımızdır. Din görevlilerimiz ise sahih dini bilgiyi halkımıza anlatarak gelecek nesillere güvenle aktarılmasında kilit bir rol oynamanın yanı sıra; doğumunda, askere uğurlanmasında, düğününde, hastalığında, cenazesinde kısacası hayatının her dönüm noktasında milletinin yanında olarak müthiş bir vefa örneği sergilemiştir ve sergilemeye devam etmektedir." dedi.

Konuşmasına devam eden Müftü YALÇINKAYA,

"Hafta münasebetiyle tüm din görevlerimizin “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını” en içten dileklerimle kutluyor, cami ve cami dışı hizmetlerinde muvaffakiyetler diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Konferans, İlçe Müftüsü EROĞLU'nun İl Müftümüze çiçek ve tablo hediye etmesinin ardından sona erdi.