22.09.2021

Müftü Kemal Uçkun Kur'an Kursunda açılış coşkusu.

Kepez Müftü Kemal Uçkun Kur'an Kursu dualarla hizmete açıldı.

Açılış törenine; Antalya Valisi Ersin YAZICI, Kepez Kaymakamı Nusret ŞAHİN, Kepez Belediye Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ, İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA,İl Müftü Yardımcıları Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, Şeyda Emine YILMAZ, Ali IŞIK, Selim YAZICI, Kepez İlçe Müftüsü Metin ARCAKLIOĞLU, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL, Konyaaltı İlçe Müftüsü Orhan İMAMOĞLU, Aksu İlçe Müftüsü Ahmet BAYER , ilçe protokolü, din görevlileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Metin ARCAKLIOĞLU, açılış yapilan Kur'an kursuna yıllarca ilçeye hizmet eden rahmetli Müftü Kemal Uçkun' un adının verildiğini, vatandaşların ve çocukların bu kurs sayesinde Kur’an-ı Kerim ile tanışıp değerler eğitimi alacağını ifade etti.

Ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA, 4-6 yaş Kur’an kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığının üzerinde hassasiyetle durduğu önemli projelerden biri olduğunu ifade etti.

Müftü YALÇINKAYA , “Biz istiyoruz ki gözümüzün nuru, geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın küçük yaşta gönüllerine Allah inancını, peygamber sevgisini nakşederek yetiştirelim; çünkü bu millet olarak, insanlık olarak hepimize faydası olan bir şeydir” dedi.

Konuşmasına devam eden YALÇINKAYA, açılışı yapılan Kur-an kursunun hayırlara vesile olmasını dileyerek, yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Ersin Yazıcı ise yaptığı konuşmada “Çocuklarımıza dinimizin ve ahlakımızın aktarılacağı bu güzel eğitim ve ilim yuvasının yapımında emeği geçenlere, maddi manevi destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin.” dedi.

Müftü Kemal Uçkun Kur'an Kursu, İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA' ettiği duanın akabinde açılış kurdelasının kesilmesiyle eğitim öğretime başladı.