12.05.2021

Bayram Namazı Kılınacak Mı?

Koronavirüs vakalarını kontrol altına almak için uygulanan tam kapanma sürecinde “Bayram Namazı”nın camilerde  kılınıp kılınmayacağı merak ediliyordu.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl bayram namazının koronavirüs önlemleri kapsamında kılınabileceğini açıkladı.

İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Cuma Namaz”ları kılınırken alınan tedbirler “Bayram Namaz”ında da uygulanacak.”dedi.

Müftü YALÇINKAYA “Bayram Namaz”ını camilerde kılmak isteyen vatandaşların “maske, mesafe ve hijyen” kurallarına dikkat etmesi ve ikametlerine yakın, yürüme mesafesinde bir camiye araç kullanmadan gitmeleri gerektiğini vurguladı.

İl Müftüsü YALÇINKAYA, bununla beraber camilerde de gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Öte yandan ilimizde Bayram Namazı Vakti 06:23’dür.