05.03.2021

Üçgen Mahallesinin Cami Hasreti Ahmetler Caminin İbadete Açılması İle Sona Erdi.

Muratpaşa İlçesi Üçgen Mahallesinde uzun yıllar camiye hasret kalan mahalle halkının hasreti bugün dualarla yapılan açılışın ardından sona erdi.

Mahallede yapımı tamamlanan Ahmetler Camii’nin açılışı dualarla yapıldı.

Pandemi kuralları eşliğinde gerçekleşen açılışa Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Milletvekilileri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, İl Müftü Vekili Osman Demirel, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Önceki Dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Emekli İl Müftümüz Osman Artan, İl Müftü Yardımcımız Mustafa Şimşek, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Zafer Kunduz,Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve mahalle halkı  katıldılar.

Caminin inşaatının her aşamasını yakından takip eden Emekli İl Müftümüz Osman Artan yaptığı açılış konuşmasında Üçgen Mahallesinde uzun yıllardır vatandaşların bir caminin ibadete açılması noktasında taleplerinin olduğunu hatırlatarak, "Yakın yerde bir camii yok. Daha önce burası, Şarampol Karakolu olarak yıllarca hizmet etmiş bir yer. Karakol yıkıldıktan sonra hazineye ait bu yeri İl Müftülüğüne camii ve İl Müftülüğü Hizmet binası yapılmak üzere tahsisi alındı. İsminin zikredilmesini istemeyen bir hayırsever kardeşimiz ben burayı yaptırırım diye yola çıktı. Allah kendisinden razı olsun. 3 kişi ile beraber yola çıkıldı daha sonra vatandaşlarımızın yoğun bir yardımı oldu el birliği ile cami yapılarak bugün ibadete açılıyor” dedi.

Ardında katılımcılara seslenen Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise “Ancak gönlü güzel insanlar böyle işleri yapabilir. Allah sayılarını arttırsın.” dedi.

Konuşmasına devam eden Vali Yazıcı İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.” dizelerine dikkat çekerek “Allah İslam Yurdu olan Antalya’nın üzerinden ezanları eksik etmesin. Camimiz mahallemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Program İl Müftü Vekili Osman Demirel'in yaptığı duanın akabinde kurdele kesimi ile sona erdi.