07.08.2020

İl Müftümüz Sarısu’da Gerçekleştirilen Camii Temel Atma Törenine Katıldı

İl Müftümüz Sarısu’da Gerçekleştirilen Camii Temel Atma Törenine Katıldı.

Konyaaltı İlçesi Sarısu Mahallesinde Hayırsever Mustafa Küçükkulaksız isimli vatandaş tarafından yapımı üstlenen cami için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene İl Müftümüz Osman Artan, Konyaaltı Belediye Başkan Vekili Şevket Korkut, Konyaaltı İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu ve vatandaşlar katıldılar.

15 Temmuz Şehitler Camii İmam Hatibi Mustafa Aslan'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde konuşma yapan İl Müftümüz Artan, “Bizim insanımız bütün mabetlerimizi olduğu gibi kamuya hizmet eden yapıları da gücü nispetinde her zaman sahiplenmiş ve yapmıştır. Başlanan hiçbir işin yarım kalmadığı aşikârdır. Temelini attığımız bu eser değerli hayırsever kardeşimizin katkılarıyla müştemilatı ve özellikleri itibari ile çok önemli bir cami olacak. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Tamamlandığında donanımlı bir camii olacağını dile getiren Müftü Artan, cami bünyesinde erkek/kadın/engelli şadırvanları, kütüphane ve bebek bakım odası bulunacağını kaydetti.

Müftü Artan, 1600 metrekare inşaat alanına sahip olan camide, 1500 kişinin aynı anda ibadet edebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar eşliğinde Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.