08.07.2020

Suriyeli Vatandaştan Duygulandıran Yardım

Antalya’da ikamet eden Suriyeli Sumaya Kassas, geçiminden artırarak biriktirdiği 21.560 Türk Lirası değerinde 3 adet bileziğini camii ve İdlib’de yapı devam eden “İyilik Konutları” için bağışladı.

Suriye vatandaşı Sumaya Kassas, bağışını İl Müftümüz ve  Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Artan’a makbuz karşılığı teslim ederek yapılan bağışın 10.000 TL’sini yapılmakta olan İl Müftülüğü Hizmet Binasının yanındaki cami için, kalan kısmını ise Suriye’nin İdlib kentinde “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” sloganıyla inşası devam eden “İyilik Konutları”nda 2 adet ev yapımında kullanılmak üzere bağışladı.

Bağış makbuzunu hayırsever vatandaşa takdim eden İl Müftümüz Artan, yapılan bağışın önemli olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde misafir olarak bulunan Suriyeli kardeşimizin yapmış olduğu duygu yüklü bu yardım bizleri çok etkiledi. Yapılan yardım bizlere bir kez daha insanlığının ölmediğini gösterdi. Ben bu duygu ve düşüncelerle bu yardımın tüm kardeşlerimize örneklik teşkil etmesini temenni ederek, hayırsever kardeşimize teşekkür ediyorum. Rabbim bağışlarını kabul buyursun.” Dedi.