01.07.2020

İl Müftümüz Demre İlçe Müftülüğü personel toplantısına katıldı.

İl Müftümüz Osman Artan, Demre İlçe Müftülüğünce yapılan Personel Mutad toplantısına katıldı.

Müftü Artan, Demre Müftülüğü bünyesinde her kademede görev yapan personelin katıldığı toplantıda personelin istek ve sorunlarını dinledi.
Sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek düzenlenen toplantıda, konuşan İl Müftümüz Artan, büyük bir inancın ve medeniyetin mensupları olan Müslümanların, yeryüzünde barışın, iyiliğin ve güzel ahlakın egemen olması içi çalışmakla sorumlu olduğunu ifade ederek, bu bilinç ve gayenin hayat bulduğu en güzel alanlardan birisinin de “Vekâletle Kurban Kesim Programı” olduğunu söyledi.

Müftü Artan, ‘Vekâletle Kurban Kesim Programı’nın Afrika’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya kadar uzanan bir iyilik organizasyonu olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

TDV’nin 45 yıllık tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluğun bilinci ve hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiği diğer alanlarda olduğu gibi vekâletle kurban kesimi konusunda da bir örneklik teşkil ettiğini söyledi.

Müftü Artan, 2019 yılında Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet edilen 453 bin 560 hisse kurbanın yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 424 kesim noktasında, yurt dışında 149 ülkenin 423 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerin nezaretinde kesildiğini ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydetti.

“TDV vekaletle kurban bedeli, yurt içi 975, yurt dışı 825 TL”

2020 yılı vekaletle kurban bedellerini açıklayan Müftü Artan, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 975 TL; yurt dışı 825 TL olarak belirledik” dedi.

Müftü Artan, TDV’nin vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız mobil bağış uygulamamızdan kurban vekâletlerini verebilecekleri gibi; il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. "

Toplantıya İl Müftümüz Osman Artan, Demre İlçe Müftüsü Kemal Akpınar, Finike İlçe Müftüsü Abdurrahim  Durmuş, Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman  ve İlçe Müftülüğü personeli katıldılar.