22.05.2020

TDV Antalya Şubesi Kadın Kollarından Hayır Yolunda İlk İcraat

TDV Antalya Şubesi Kadın Kollarından Hayır Yolunda İlk İcraatı

İlimizde kısa bir süre önce oluşturulan Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi Kadın Kolları hayır yolunca faaliyetlerini gerçekleştirmeye başladı.

Elif Kur’an Kursu Öğreticisi Aysel Uygun sorumluluğunda oluşturulan Kadın Kolları Etiyopya’daki yetimler için 44.483 TL toplayarak oradaki Diyanet İşleri Başkanlığı temsilciliğimize gönderdi.

İkinci faaliyet olarak Afrika'da suya muhtaç olan kardeşlerimiz için Tanzanya'da bir Su kuyu açılması konusunda kampanya başlatılarak, açılması için  toplanan maddi meblayı TDV aracılığı ile gönderdiler.

Üçüncü faaliyet olarak ise Tataristan'da yaşayan ve imkanı olmayan Müslüman kardeşlerimiz için 6000 TL gönderdiler.

Antalya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da yetim çocuklara bayramlık giysi ve ayakkabı dağıttı.

Müftülük, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Addis Ababa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğiyle iş birliği çerçevesinde, 140 yetimi bayramlıklarla sevindirdi.

Din Hizmetleri Müşaviri Cemil Alıcı, bayramlıkların yanı sıra bu hafta 135 aileye de gıda paketi ulaştıracaklarını söyledi.

Yetimlerden 13 yaşındaki Sumaya Cemal, “Türkiye’den geçen sene verilen hediyeleri alan çocuklardan biriydim ve bu sene de bayramlık yeni kıyafet ve ayakkabılar aldığım için çok mutluyum. Burada hediye alan herkes çok mutlu.” ifadesini kullandı.

Yapılan hayırlarla alakalı olarak bilgilendirme yapan İl Müftümüz Osman ARTAN şunları dile getirdi.

“Antalyamızda Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi Kadın Kolları oluşturuldu. Aysel Uygun Hoca hanımın başkanlığında oluşturulan Kadın Kolları güzel çalışmalar yapmaya başladı. Tabiki ilk etapta önceki ismi ile Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem zamanında Habeşistan olan, ilimizin kardeş şehri Etiyopya’daki yetimlerimiz için 44.483 TL toplanarak oradaki Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcimize gönderildi ve oradaki yetimlerimize, oradaki yavrulara pakettir, giyecektir, ayakkabıdır, Bunlar alınmak suretiyle dağıtıldı, İkinci faaliyet olarak Afrika'da bir yudum suya muhtaç olan kardeşlerimiz var. Su kadar büyük bir nimet yok. Tanzanya'da bir Su kuyu açılması konusunda kampanya başlatıldı. Bunun yanında yine üçüncü faaliyet olarak Ramazan'ın bereketinden istifade ederek Tataristan'da oradaki kardeşlerimiz bizim kadar imkanlara sahip değiller. Onlar Kur'an-ı Kerim'in mealini manasını öğrenmek istiyorlar. Tatarca Kur'an-ı Kerim meali istiyorlar. Bunun içinde 16 bin Dolara yakın bir paraya ihtiyaçları var. Biz ilk etapta Tataristan'daki kardeşlerimize de 6000 TL gönderdik. En azından bir başlangıç yapalım dedik. Bu çalışmaları başta Kadın Kolları başkanımız Aysel Uygun Hocamız, yönetimdeki arkadaşlarımız ve Hayır sahibi kardeşlerimiz hepsi birlikte başardılar. Ben hayırlının kabulünü Yüce Mevlamızdan niyaz ediyorum. Cenabı Allah böyle Hayır hizmetlerini daim eylesin. Bizleri Hayır hizmetlerinde bulunmayı nasip eylesin.” Dedi.