28.04.2020

İl Müftümüzünden Baba Yusuf Camii “Hayır Çarşısı”na Ziyaret

İl Müftümüzünden Baba Yusuf Camii “Hayır Çarşısı”na Ziyaret.

Antalya'da Kepez İlçe Müftülüğü tarafından ihtiyaç sahipleri için 'Hayır Çarşısı' adı altında market kuruldu.

İlçedeki Baba Yusuf Cami'nin alt katında açılan çarşıda her türlü gıda ihtiyacı, temizlik malzemeleri ve giyecek eşyaları biriktirilerek hazırlanan kolilere yerleştiriliyor. Din görevlileri bu kolileri tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Kepez Şubesi ve Kepez İlçe Müftülüğün ortak organizasyonu ile kurulan 'Hayır Çarşısı'nda, hayırseverler tarafından bağışlanan yardımlar biriktiriliyor. Temel gıda malzemelerinin yanı sıra hijyen malzemesi, giysi gibi bir hanenin ihtiyacını kolaylıkla karşılayabilecek malzemeler çarşı içinde raflara yerleştiriliyor. Gönüllü olarak çalışan din görevlileri koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlar ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımları evlerine kadar götürüyor. Çarşı, ramazan ayının başlaması nedeniyle maddi durumu yetersiz olan ailelere kapılarını açık tutuyor. İhtiyacı olan aile gelip gıda ihtiyacını karşılıyor, gelemeyenlere evlere servis yapılıyor.

Sosyal yardımlaşma bağlamında işlevliğini sürdüren hayır çarşısına İl Müftümüz Osman Artan’dan beraberinde İl Müftü Yardımcımız Mustafa Şimşek ile birlikte ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette açılan “Hayır Çarşısının” önemine dikkat çeken İl Müftümüz Artan;Koronvirüs salgınının ilk görüldüğü günden beri din görevlisi arkadaşlarımız Kaymakamlıklar bünyesinde hizmet veren Vefa Destek Gruplarına destek vererek, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderdi. Yeri geldi bahçesindeki çalışmalarında yardımcı oldu, yeri geldi maaşlarını ulaştırdılar, yeri geldi kuş yemini temin ettiler. Bütün arkadaşlarımız sahada çalışmaya devam ediyorlar. Gece gündüz demeden vatandaşlara ulaşmaya çalışıyorlar. Bu bağlamda 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının manevi atmosferini soluduğumuz şu günlerde böyle hayır tüten bir çarşının açılması muhteşem bir şey. Çünkü maddi durumu iyi olmayan kardeşlerimiz buraya gelerek ihtiyaçlarını gidecek evlerine yemek girecek. Ben bu vesile ile bu hayır çarşısının açılmasında emeği geçen İlçe Müftümüz başta olmak üzere İmam Hatibiyle, Kur’an Kursu Öğreticisiyle gece gündüz demeden çalışan gayret eden ve bu marketin oluşmasında emeği olan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin” dedi