16.07.2019

Antalya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Onbinler Meydanlara Akın Etti

Antalya Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde binlerce kişi Konyaaltı Varyant'taki seyir terasında bir araya geldi. "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü"ne katılanlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve dövizlerle Konyaaltı Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, Müftü Yardımcıları Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, Melek ALÇIN, Merkez İlçe Müftüleri, müftülüklerin çalışanları ile din görevlilerinin de katıldığı korteje yürüyüş boyunca Mehter Takımı ve atlı polis birliği de eşlik etti.

Yürüyüşün ardından 10 binler, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda buluştu. Programa Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya milletvekilleri, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya milletvekilleri, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğ. Tekin Aktemur, Garnizon Komutanı Piy. Alb. Tuncay Polat, Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Müftü Yardımcıları Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, Melek ALÇIN, Merkez İlçe Müftüleri, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, Din görevlileri, STK ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda ilk olarak Antalya Tekeli Mehmetpaşa Camii İmam Hatibi Selim SEYYAR şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okudu. Okunan Kur’an-ı Kerimin akabinde Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN mikrofana gelerek bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhuna din görevlileri ve vatandaşlar tarafından okunan hatimlerin duasını yaptı. Antalya İl Müftüsü Artan’ın yaptığı duaya Cumhuriyet Meydanını dolduran onbinler hep bir ağızdan amin diyerek eşlik ettiler.

Gecede konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, birliğin bozulmaması temennisinde bulundu. Böcek, "Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi şükranlarımızı sunuyorum. 15 Temmuz, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu ortaya çıkarıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca her türlü darbelere karşı geldik. Bundan sonra da dün olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz. Allah birliğimizi bozmasın ve ülkemize darbe göstermesin" dedi.

Gecenin son konuşmasını yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu; 15 Temmuz gecesi yaşananların sadece basit bir kalkışma değil bir işgal girişimi olduğunu söyledi. Karaloğlu, 15 Temmuz'da karanlık başlayan gecenin, önce Allah'ın inayeti sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve liderliği ile milletin kahramanlığıyla nurlu bir sabaha dönüştüğünü ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi gecesi Antalya'da önemli bir olumsuzluk yaşanmadığını vurgulayan Karaloğlu, "Antalya'da bir problem yaşanmamasında, halkımızın sokakları ve meydanları doldurması kadar sürecin doğru yönetilmesinin de etkisi var. Antalya'da kimsenin burnu kanamadan bu süreci atlattık. Türkiye genelinde şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Bütün şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömür diliyorum." dedi.

Karaloğlu, başka bir hain darbe girişiminin yaşanmaması için 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşma da meydana kurulan dev ekrandan takip edildi.

Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tefsir Anabilim Dalı Doç.Dr. Yasin Pişgin’in yaptığı konuşmaların akabinde öğrencilerin okuduğu şiir ve mehter takımının gösterisi alanı dolduran vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

Saatler 00:13’ü gösterdiğinde Antalya İl müftülüğü Dini Musiki Korosu Şefi Tahir Çetin’in okuduğu sala ile Cumhuriyet Meydanını dolduran onbinler ve Antalya genelinde bulunan 2200 camiden verilen salalar ile Antalya halkı birkaç dakika da olsa o hain darbe girişiminin yaşandığı geceye döndüler.

Program Antalya İl müftülüğü Dini Musiki Korosunun musiki konseri ile sona erdi.