10.06.2019

Bizler Her Zaman Ümmetin Yanındayız

Mekke de müşriklerin aman vermediği can yakıcı günlerinde Müslümanları himaye eden onlara kucak açarak yurdunda selamet içerisinde yaşamalarını sağlayan Necaşi'nin diyarında Habeşistan da (Etiyopya') Antalya İl Müftülüğü  Kadın Aile, Gençlik ve Kur’an Eğitimi Merkezi tarafından 1200 yetim çocuğa iftar verildi.

Geride bıraktığımız ramazan ayı içerisinde Antalya İl Müftülüğü  Kadın Aile, Gençlik ve Kur’an Eğitimi Merkezi  Etiyopya da iftar programı düzenledi. Kur’an-ı Kerin tilavetiyle başlayan programa 1200 yetim çocuk ve ailesi katıldı.

İl Müftümüz Osman ARTAN yaptığı açıklamada ramazan ayı başında ADDİS Etiyopya da 200 yetim kardeşimize Türkiye Diyanet Vakfı olarak şahsımın da bizzat katıldığı bir iftar programı düzenlemiştik. Şimdi ise Müftülüğümüze bağlı Kadın Aile, Gençlik ve Kur’an Eğitimi Merkezi görevlilerinin desteği, bu merkezimizde eğitim gören hanım kardeşlerimizin ve Antalya’lı hemşehrilerimizin katkılarıyla 1200 yetim çocuğa iftar verildi. Bu tarif edilemez bir onur ve gurur. Bu kardeşlerimiz Türkiye Diyanet Vakfının “Bir Damla Hayat projesi” kapsamında aynı bölgede su kuyuları da açılmasına vesile olmuşlardı. Bizler Türk milleti olarak dünyanın her tarafında yardım bekleyen ümmetin yanındayız ve onlarla el eleyiz. Bu faaliyeti gerçekleştirmemize vesile olan görevlilerimize ve katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum dedi.