08.03.2019

Regaip Kandilinde Antalya’da Camiler Doldu

Regaip Kandili dolayısıyla Antalya’da Camiler ibadet etmek isteyen vatandaşlarla doldu. Antalya İl Müftülüğü tarafından Merkez Muratpaşa Camiinde Kandil Özel programı düzenlendi. Antalya merkez Muratpaşa Camiinde düzenlenen program nedeniyle Muratpaşa camiine sığmayan Antalyalılar, yatsı namazını cami avlusunda kıldılar.

Üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili'ni Antalyalı vatandaşlar Camilerde karşıladı. Antalya'nın en eski camilerinden olan Muratpaşa Camiine sığmayan Antalyalılar, yatsı namazı Muratpaşa caminin avlusunda kıldılar.

Cami avlusunda yatsı namazını kılan Antalyalı vatandaşlar İl Müftüsü Osman Artan'ın Üç Aylar, Regaib Kandili Birlik ve Berberlik konularında verdiği vaazı dinledi. Daha sonra yatsı namazını kılan cami cemati, ellerini açarak dua ettiler.

Yatsı namazının akabinde Muratpaşa Camii'nde Cami görevlileri Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okudular. Mevlid-i Şerif sonunda yapılan duada cami içi ve avlusunu dolduran cemaat hep birlikte, karada, havada ve denizde ülkemizin güvenliği için her daim nöbette olan güvenlik kuvvetlerimize kolaylıklar ve başarılar diledi. Vatan savunmasında canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, gazilerimize şifa ve hayırlı uzun ömürler diledi. Ülkemizin birlik ve beraberliği, Müslüman aleminin birlik ve beraberliği için yapılan duadan sonra, Muratpaşa camiini dolduran cemaate cami bahçesinde Belediyeler ve hayırseverler tarafından çeşitli ikramlar sunuldu.