13.01.2019

İmam Hatipliler Yemene Sessiz Kalmadılar

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız yine boylarından büyük bir işe imza attılar. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde Yemen'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmamak için "Yemen'e Sessiz Kalma" sloganıyla başlatılan kampanyaya Antalya/Muratpaşa Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerimiz 2 milyon çocuğun beslenme yetersizliği ve sağlık sorunları nedeniyle ölüm tehlikesi altında bulunan Yemene harçlıklarından biriktirerek kampanyaya destek oldular. Harçlıklarından topladıkları bağışları Yemenli kardeşlerine ulaştırmak için öğretmenleriyle beraber İlimiz Müftülüğüne gelerek İl Müftü Yardımcımız Melek Alçın’a teslim ettiler.

İl Müftü Yardımcımız Melek Alçın çocuklarımızın bu duyarlı davranışından dolayı duygu dolu anlar yaşadığını ifade ederek şunları söyledi. Sizin göndereceğiniz küçük miktarlar belki de orada sizin gibi bir arkadaşınızın, adını bilmediğiniz ama Müslüman olan bir kardeşinizin üzerine giysi olacak, karnını doyuracak bir ekmek olacak. Çünkü her on dakikada bir yetersiz beslenmeden dolayı vefat eden evlatlarımız var orada. Biz sorumluyuz. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için gayret göstermeliyiz. Türkiye Diyanet Vakfımız buradan gönderdiğimiz yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Bu duyarlılığınızdan dolayı sizlere, sizleri  yetiştiren öğretmenlerinize ve anne babalarınıza teşekkür ederim dedi.

@hamzatasiho